Balkanlar’ın yeni yıldızı Türkiye! Etkisi ABD ve AB’den fazla…

Balkanlar Türkiye için önemli. Balkan coğrafyası denilen bölgeyle Avrupa Birliği’nin lider ülkeleri ve ABD de ilgili ama hiçbirinin tarihten gelen bağları Türkiye kadar güçlü değil.

Balkanlar’ın yeni yıldızı Türkiye! Etkisi ABD ve AB’den fazla…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gibi Balkan kökenli siyasetçilerin de özel çabasıyla son yıllarda Türkiye Balkanlar’daki etkisini giderek arttırıyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun düzenlediği bir toplantıya değiniyor. Yılmaz’ın aktardığına göre Çavuşoğlu, Türkiye’nin Balkanlar’da artan etkisinden AB ülkeleri ve ABD’nin rahatsızlık duyduğunu söylüyor. Ve bakan bu sözlerini bir Amerikan düşünce kuruluşunun raporuna dayandırıyor.

Çavuşoğlu uyardı: Balkanlar’a Türkiye’nin etkisi rahatsız etti!
 

“Rapor; Balkanlar’da istikrarsızlık tehlikesi çanlarının çaldığını ve Batılı siyasetçilere ABD ve Avrupa Birliği’nin Balkanlar’daki etkisini arttıracak politikalar geliştirmelerini tavsiye ediyor.”

Şu bölüm önemli:

“Aynen şu ifade yer alıyor: ABD ve Avrupa, Balkanlar’a olan ilgisini azalttığı için Türkiye’nin etkisi arttı.”

Kuşku yok ki…

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun aktardığı rapordaki ifade, Türkiye’nin Balkanlar’daki etkisinin birilerini rahatsız ettiğini gösteriyor. Bu da önümüzdeki sürece yönelik ciddi bir yeni kargaşa bölgesi uyarısına yol açıyor.

Nitekim…

Çavuşoğlu konuşmasında şuna da dikkat çekiyor:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı ve köşesindeki diğer yazılar için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X