BALKANTÜRKSİAD zirve hazırlığında

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Baltık ülkeleri olarak adlandırılan Litvanya, Letonya ve Estonya’da yapacağı 14. Ekonomi Zirvesi için çalışmalara başladı.

BALKANTÜRKSİAD zirve hazırlığında

3-6 Ağustos tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ekonomik ve ticari işbirliği konularını ele almak ve ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hızlandırmak üzere bir çalışma gezisi düzenleyen BALKANTÜRKSİAD, rotayı bu kez Baltık ülkelerine çevirdi. Belgrad’da yapılan 13. Ekonomi Zirvesi’nden olumlu sonuçlarla dönen dernek, 14. Ekonomi Zirvesi için kolları sıvadı. Dernek yönetimi bu kapsamda Baltık ülkelerinin en büyüğü olan Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga’yı makamında ziyaret etti.

Aynı zamanda Litvanya Bursa Fahri Konsolosu olan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, ”Litvanya, Letonya ve Estonya ile ülkemiz arasındaki ticarete katkı sağlamak ve ekonomik işbirliklerini artırmak için 14. Ekonomi Zirve’sini Baltık ülkelerinde gerçekleştirme kararı aldık. Bu doğrultuda Litvanya Ankara Büyükelçimizle bir araya gelerek istişare yapmak istedik” dedi. Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga da, verimli bir program için elinden geleni yapacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X