Balkonunuzu 100 liraya çiçeklerle süsleyebilirsiniz

Baharın gelmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle özellikle büyükşehirlerde yaşayanların yeşile özlemini gidermek, yaşadıkları yerleri renklendirmek amacıyla çiçeklere veya süs bitkilerine talebi artarken, bir balkon, 50 ila 100 lira arasında maliyetle ‘çiçe

Balkonunuzu 100 liraya çiçeklerle süsleyebilirsiniz

Bursa Çiçek Pazarında dükkan işleten Serpil Can, vatandaşların, saksı çiçeklerine ve süs bitkilerine ilgilerinin arttığını söyledi.

Saksıları geçen yılın fiyatlarıyla uyguna sattıklarını belirten Can, boyutlarına göre saksıların 1 liradan 10 liraya kadar çıktığını, hazır toprakların kilosunun ise 1 liradan satıldığını ifade etti.

Fidelerin bu sezon erken geldiğini aktaran Can, ‘Çiçek fideleri ortalama 1 liradan satılıyor ve çeşitlerin çoğu çıktı. Seralara göre fiyatlar uygun. Hafta içinde 3-4 kez yeni çiçekler ve bitkiler geliyor. Fide olarak değerlendirdiğimizde saksı ve toprağıyla bunun yanına bir iki çalı türü bitki eklediğimizde boyutuna göre 50 ile 100 lira arasında maliyetle bir balkonu renklendiriyoruz’ dedi.

Sardunya, menekşe ve petunyaların daha çok talep edildiğini ve bu çiçeklerin balkonları süslediğini vurgulayan Can, ‘Orta yaşlardaki hanımlar, sardunya, menekşe, petunya ve cam güzellerini çok talep ediyor. Gençlerde daha ziyade sukulent, kaktüs gibi bitkilere merak var. Her yaşa göre farklı tercihler var oluyor. Biz de bunları karşılamaya çalışıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X