Balonlar kanser için gökyüzüne salındı

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenen ‘Ulusal Kanser Haftası’nın kapanış törenine ilgi yoğun oldu.

Balonlar kanser için gökyüzüne salındı

Toplumda kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl kutlanan ‘Ulusal Kanser Haftası’ Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen törenle sona erdi. Zafer Plaza AVM önünde gerçekleştirilen kapanış törenine Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. 

Törende konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Ulusal Kanser Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Amaçlarının kamuoyunda kanser karşı farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Vatandaşlarımızda kansere karşı bilinç oluşturarak, erken teşhis için KETEM birimlerimde taramalara yönlendirmek bizim birinci hedefimizdir. Biz ne kadar erken teşhis yaparsak kanserle mücadelede o kadar başarılı oluruz. Bu konuda da çeşitli etkinlikler, çalışmalar yapıyoruz. Ulusal Kanser Haftası’nın Bursa’mızda çeşitli etkinliklerle kutlanmasına yardımcı olan tüm sivil toplum kuruluşlarına da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Akan’ın konuşmasından sonra törene katılanlar, erken teşhise dikkat çekme temennisiyle ‘Farkındayız Kanseri Yeneceğiz’ diyerek ellerindeki balonları havaya bıraktılar. 

Öte yandan Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Heykel’de Bando Gösterisi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın verdiği minik konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X