Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Baluken tahliye edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliye edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliye edildi.

Aynı zamanda HDP Grup Başkanvekili olan Baluken, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında 4 Kasım’da Ankara’da gözaltına alınmıştı. İdris Baluken, gözaltı kararının ardından sevk edildiği Bingöl’de mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Baluken’in adli kontrol kararı ile tahliyesine karar verildi.

Mahkeme tahliye kararına, karartılacak delil olmaması, milletvekili olması ve Anayasa Mahkemesi’nin daha önce tutuklu milletvekillerine ilişkin kararını gerekçe gösterdi.

Bu arada HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in yargılandığı duruşmayı izlemeye gitti. Duruşma salonunda Yıldırım, hakkında ‘zorla getirme’ kararı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Yıldırım, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

PİR İÇİN YAKALAMA KARARI

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya gelmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir için de yakalama kararı çıktı. Mahkeme, usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen Ziya Pir’in zorla getirilmesi ve yurt dışına çıkışının yasaklanması yönünde adli kontrol tedbiri konulmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi. İddianamede, HDP Diyarbakır Milletvekili Pir hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.


Avatar Seç KAPAT
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kurultay için 804 imza topladıklarını
Sıradaki Haber Özgür Özel’den kurultay ve yeni parti açıklaması