Balyoz davasında “cemaati” suçladı

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İstanbul’da görülen ‘Balyoz Planı’ davası için ‘sanık’ sıfatıyla Ankara Adliyesinde ifade verdi.

Balyoz davasında “cemaati” suçladı

Ersöz, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “yargılamalarda hak ihlali” kararının ardından İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen ‘Balyoz Planı’ davasına avukatı Hulusi Coşkun ile katıldı. 

Duruşma salonuna tekerlekli sandalyeyle gelen emekli Tuğgeneral Ersöz, Ersöz, savunmasında bilgi ve belgelerin ‘cemaat’ tarafından hazırlandığını, gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. Ersöz, ‘Balyoz güvenlik harekat planı isimli bir plan mevcut değildir. Olmayan bir planın hazırlanmasında görev almam söz konusu değildir. Görevlendirme yapmam ve emir vermem de mümkün değildir’ dedi. 

Ersöz’ün avukatı Hulusi Coşkun ise davada derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini belirterek, ‘Adalet taciz edildi. Hatta tecavüz edildiğinin kanıtlarıdır şu yargılama. Adaletin Mor Çatı’ya gönderilmesi gerektiğine inanıyorum’ diye konuştu.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ersöz’ün avukatının derhal beraat verilmesi talebini dosyadaki eksiklikler giderilemediği için reddetti. Bilirkişilere raporlarını hazırlayabilmeleri için 16 Şubat’a kadar ek süre verilen heyet, duruşmayı 7 Nisan’a erteledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X