Balyoz mağdurlarına tazminat yolda

Yıllarca cezaevinde yatan Balyoz davası sanığı emekli ve muvazzaf askerler ile aileleri, devlete milyonlarca liralık dava açmaya hazırlanıyor.

Balyoz mağdurlarına tazminat yolda

1 milyon liralık manevi, 100 bin liralık maddi tazminat davalarının yanı sıra bu süreçte ağır travmalar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan eş, çocuk, anne, baba ve kardeşler de ayrı ayrı dava açacaklar. Açılacak davalar önceki dava gerekçelerinden çok farklı olacak. ‘Devlet gerçeğin örtülmesiyle’ suçlanırken, “Bizim başımıza gelenler başkalarının başına gelmesin” denilecek.

TOPLAM 203 MİLYON TL

236 sanıklı Balyoz Davası’nda beraat eden sanıklar, 45 gün tutuklu kalıp 24 bin TL tazminat kazanan Astsubay İmdat Solak’ın dosyasını emsal gösterip tazminat davası açarsa, fatura iyice kabarıyor. Aylar/yıllar süren tutukluluk süreleri dikkate alınarak ‘kişi başı 860 bin liralık’ hesap yapıldığınıda devletin 203 milyon lirayı aşkın tazminat ödeyebileceği, bu parayı da şüpheli hakim ve savcılardan tahsil etme hakkı bulunduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X