‘Balyoz’da flaş gelişme!

Tüm sanıkların beraat ettiği ikinci Balyoz davasını savcı temyiz etti. Çetin Doğan’ı da aralarında olduğu 7 şüphelinin beraatine itiraz talebini “sanıkların yeniden yargılaması” kararını alan Yargıtay görüşecek.

‘Balyoz’da flaş gelişme!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden görülen ‘Balyoz Planı’ davasında sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verilen beraat kararını “usul ve yasaya aykırı olduğu” gerekçesiyle temyiz etti. Başsavcılığın, bu 7 sanık dışında beraat eden 229 sanık hakkında temyiz talebinde bulunmayacağını bildirdi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Havelsan Başkanı Ömer Faruk Yarman, emekli tuğamiral Levent Görgeç ve emekli tuğgeneral Levent Ersöz’ün de aralarında bulunduğu 63 sanık için beraat kararı vermişti. Aynı mahkeme 236 sanıklı Balyoz ana davasında tüm sanıklar için de beraat kararı vermiş, ardından savcılık bu kararı temyiz edebileceğini belirterek, süre tutum dilekçesi sunmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Aydın, temyiz sürecine ilişkin incelemesini tamamladı. Savcı, 7 sanık hakkında verilen beraat kararının bozulması istemiyle Yargıtay’a başvurdu.

ÇETİN DOĞAN HEDEFTE

Temyiz dilekçesinde mahkemenin tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatarak, ‘Sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’ın, atılı suçtan ayrı ayrı mahkumiyetlerine karar verilmesi gerekirken beraat etmelerinin usul ve yasaya aykırı olduğu kanaatiyle Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin söz konusu kararının bozulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur’ denildi.

Dilekçede özellikle Çetin Doğan’la ilgili şu ifadeler dikkati çekti: “Çetin Doğan’ın plan seminerinde yaptığı konuşma içeriğinin mahiyeti itibarıyla darbe yapmaya yönelik olduğu anlaşılmıştır. 1. Ordu Komutanlığı’ndaki plan seminerinin, sanık Çetin Doğan ve diğer sanıklar tarafından seçimle gelen meşru hükümeti antidemokratik yollarla yıkmaya yönelik tertip edildiği, Doğan’ın oluşturulan yapılanmanın lideri olduğu kanaatine varılmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X