Balyoz’da gerekçeli karar açıklandı

Balyoz davasının gerekçeli kararında “11 ve 17 nolu CD’lerin sahte olduğu kesin olarak tespit edildi” denildi.

Balyoz’da gerekçeli karar açıklandı

Anadolu 4. Ağır ceza Mahkemesi, yeniden görülen “Balyoz Planı” davasında 236 sanık hakkında verilen beraat kararına ilişkin gerekçeli kararını tamamladı.

Davaya ilişkin kararını 31 Mart’ta açıklayan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararın yazımını da bitirdi.

Onaylanmasının ardından taranarak dijital ortama aktarılan gerekçeli karar, sanık avukatlarına da verilmeye başlandı.

Gerekçeli kararda “Yargılamanın yenilenmesi aşamasında elde edilen deliller doğrultusunda gazeteci tarafından teslim edilen 11 ve 17 nolu CD’lerin sahte olarak oluşturulduğu kesin olarak tespit edilmiş, mahkumiyet hükmüne esas alınan diğer tüm dijital delillerin de sahte olarak oluşturulduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşmuştur” ifadeleri yer aldı.

Delillerin sanıkların mahkum edilmesine yetecek delil bulunamadığı belirtilen kararda şöyle denildi:

“Delillerin değerlendirilmesi sonucu sanıkların yüklenen suçları işledikleri yönünde mahkumiyetlerine yetecek, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı düşünülmüş, sanıklar hakkında verilen mahkumiyet hükümlerinin iptali ile yüklenen suçları işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatleri yönünde hüküm kurulması uygun görülmüştür.” 

Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararının ardından yeniden görülen “Balyoz Planı” davasında, “yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığı” gerekçesiyle 236 sanığın beraatine karar verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X