Bambi jumpinge yoğun ilgi

Fethiye’nin Ovacık Mahallesi’nde bir alana kurulan bambi jumping, heyecan arayanların adresi oldu.

Bambi jumpinge yoğun ilgi

Türkiye’nin birçok yerinden bambi jumping yapmaya gelen yerli turistler bir vinç tarafından yukarı çekilerek 50 metre yükseklikten boşluğa bırakılıyor.

Fethiye’ye tatile gelen yerli ve yabancı turistler, bu sene Ovacık Mahallesine kurulan bambi jumping alanına uğramadan gitmiyor. Sportif amaçlı kurulan bambi jumpingden atlamak isteyen konuklar ajanslar aracılığıyla ya da Doğadayız.net üzerinden yer ayırtıp ve 160 TL ücreti ödeyerek bu heyecan yüklü spora katılıyorlar. Bambi jampingde gerekli emniyet önlemleri alındıktan sonra Vincin ucuna bağlı olan sepete bir görevliyle birlikte bindiriliyor ve vinç tarafından 50 metre yüksekliği çıkarılıyor. Atlayıcı yaklaşık olarak 10m.lik bir serbest düşüşten sonra insan fiziğine zarar vermeyecek bir ivmeyle ip tarafından yavaşlatılıyor. Düştüğü yüksekliğin yaklaşık %70’ i kadar tekrar yukarı ivme kazandıktan sonra bu hareket sönümleyinceye kadar devam ediyor.

Ovacık’ta kurulan bambi jampingte Jump Master’lık (Atlayış ustası) Bülent Demirtan atlayıcılarla birlikte 50 metre yüksekliğe çıkarak, atlayışlarında yardımcı oluyor. Atlayışın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgiler veren Demirtan; “Ovacık’ta 2015 sezonu boyunca çeşitli acentelerin ve başta Doğadayız.net’in müşterilerini atmaya başladık. Adı literatürde atmak olsa da fizikçi olarak ben atmıyorum. Herkes kendi istek ve cesaretiyle atlıyor. Yüksekliğimiz 50 metre. Bu iş için bir vinç kullanıyoruz. Emniyet açısından düşüş yüksekliğimiz yere en fazla 10 metre yaklaştırıyoruz. Çünkü etrafta farklı cisimler var. 40 metrelik serbest bir düşüş var. Atlayış için minimum 30 kilogram azami olarak da 160 kg. Burada tandem atlayış yapmanızda mümkün. Eşinizle veya arkadaşınızla atlama şansınız var. Yaş sınırımız yok. Ailelerin revakati olduğu sürece 18 yaş altıda atlayabiliyor” dedi.

Bambi jumpingde güvenlik açısından hiçbir sorun olmadığını ve son derece güvenli bir sportif aktivite olduğunu kaydeden Demirtan: “Burada kullanılan malzemeler dünyada bambi jumpingt istasyonlarında kullanılan eşdenik malzemelerdir. Her türlü sertifikasyonu vardır ve bizler eğitime tabiyiz. Şunu da belirtmek lazım; bambi jampingi dünyanın en çok riskli ama aynı zamanda emniyet tedbirleri sağlanabilen adrenalin aktivitesidir” dedi.

Vatandaşların ilgisinin son derece yüksek olduğunu belirten Demirtan: “Çünkü burada ciddi anlamda önemli bir aktivite var. İnsanın doğasına aykırı bir durum düşüyorsunuz. İnsanların rüyasında, kabuslarında hissettiği düşme hissini burada yaşatabiliyoruz. Gününe bağlı olarak atlayış sayıları değişiyor. Yoğun bir günde atlayış sayısı 40 kişiyi buluyor. Çeşitli organizasyonlar çok ciddi rakamlara da ulaşıyoruz. Bu işi gezen bir vinçle isteyen kamu kurum ve kuruluşları için bu tip organizasyonları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Jump Master Fatih Işık ise: “Bugün dünyanın en riskli ama en güvenli aktivitesini yapıyoruz. 50 metreden lastiklerle misafirlerimizi aşağıya atıyoruz. 3 veya 4 salınım yaptıktan sonra aşağıya indiriyoruz. Tamamen güvenli bir aktivite! Vücuda müthiş bir adrenalin salgılanıyor. Keyifli olduğunu garanti edebilirim. Müşterilerimiz ilk başta tereddüt ediyorlar. Atlamak için baya vakit geçirenlerde oluyor ama jump masterımız bu konuda gerçekten uzman. Yukarda müşterileri rahatlatıyor. Ve yavaşça kendinizi aşşaya bırakıyorsunuz. Buraya gelmek isteyen vatandaşlarımız ajanslar üzerinde ya da doğadayız.net üzerinden rezervasyonla gelebiliyor” diye konuştu.

İstanbul’dan tatil için Fethiye’yi tercih eden Barış Safa Kazan: “Buraya tatil için 3 senedir geliyorum. Ama bu sene özellikle bu sporu yapmak için seçtim ve beklediğimden gayet iyiydi. Bende yükseklik korkusu vardır fakat yukarıya çıktığımda aşağıya bakmamaya çalıştım. Düşüş anındaki heyecan anlatılamaz. Ancak atlayanlar bilir. Hayattayken yapılması gereken şeylerden biridir. Güvenlik açısından da hiçbir sıkıntı yok. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Bodrum’dan bambi jumping heyecanını yaşamaya geldiğini belirten Halime Mazı: “Çıkıncaya kadar hiçbir şey yoktu. Yükseklikten biraz heyecanlanmaya başladım. Atlama düşüncesi sadece nabzımı yükselti. Bir an kararsız kaldım ama atladıktan sonraki heyecan çok güzeldi. Bu heyecanı insanlar ömründe bir kere olsun yaşamalılar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X