Bangladeş’e yetimhane

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), Bangladeş’te ‘İnegöl Yetimhanesi’ yapılması için yardım kampanyası başlattı.

Bangladeş’e yetimhane

SADULLAH ORGAN

 

Yetimhanenin 200 bin liraya mal olacağını ifade eden İNİYAD Başkanı Fikret Bayram, yetimhanenin biran önce yapılması için İnegöl halkından destek istedi.

İHH olarak, dünya genelinde 50 binin üzerinde yetime baktıklarını ifade eden Fikret Bayram, “İnegöl İHH olarak sponsorluğunu üstlendiğimiz 400’e yakın yetim var. Bu yetimlerin 32 tanesine İnegöl’de bakıyoruz. Kalan kısmı da dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan ve sponsor ailelerimiz tarafından bakımı üstlenilen yetimlerimizdir” dedi.

50 YETİM BARINACAK

Dünyanın birçok bölgesinde İHH tarafından yetimhaneler açıldığını ifade eden Bayram, Bangladeş’te yapılması planlanan yetimhaneyi üstlendiklerini belirtti. Fikret Bayram, “300 metrekare alan üzerine kurulacak yetimhanemizde, 50 yetimimiz barınacak. Amacımız 1 yıl içerisinde yetimhanenin tamamlanarak hizmete açılmasıdır. Bundan sonraki süreçte de ilçe halkımızın desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X