Bangladeş’te 8 bin tutuklama

Bangladeş’te azınlık gruplarına ve liberal aktivistlere düzenlenen suikastler ardından, polisin ülke çapında düzenlediği terörle mücadele operasyonu kapsamında tutuklananların sayısı 8 bin’i aştı.

Bangladeş’te 8 bin tutuklama

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Kamrul Ahsan, Cuma günü başlatılan operasyonda son 24 saat içinde 3 bin 245 şüphelinin daha ele geçirildiğini, böylece tutuklu sayısının 8 bin 200’e yaklaştığını söyledi. 

Bangladeş Emniyet Müdürü Şahid-ül Hak tüm tutuklamaların ateşli silahlar, narkotik gibi belirli suçlamalara istinaden yapıldığını söyledi. 

Bangladeş’te geçen hafta yaşlı bir Hindu rahibi, bir Hindu manastır görevlisi ve Hristiyan bir dükkan sahibi öldürülmüş, saldırıları Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlenmişti. Ayrıca terörle mücadele ekiplerinden bir polisin Müslüman olan karısı da bıçaklandı ve ardından silahla zoruyla alıkonuldu. Ülkede geçen yılın başlarından bu yana 30’dan fazla kişi benzer olaylarda öldürüldü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X