Bangladeş’te iki siyasiye idam

Bangladeş‘te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid ile Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) milletvekili Selahattin Kader Çovduri hakkında verilen idam kararı infaz edildi.

Bangladeş’te iki siyasiye idam

Bangladeş Devlet Başkanı Abdül Hamid, Çovduri ve Mücahid’in af taleplerini reddetmişti. Mücahid ve Çovduri hakkındaki idam kararlarının asılarak infaz edilmesinden sonra başkent Dakka’da güvenlik önlemleri de artırıldı. Selahattin Kader Çovduri ve Ali İhsan Mücahid idam edilmeden önce aile üyeleri ile son kez görüştürüldü. 

Çovduri 2013’te Dakka’daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nce soykırım, ülkenin güneydoğusundaki Çittagong bölgesinde çoğu Hindu 200’den fazla kişinin öldürülmesi ve işkencenin de aralarında bulunduğu 23 suçlamadan 9’undan suçlu bulunmuş ve idama mahkum edilmişti. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi Mücahid’i de soykırım, cinayet, adam kaçırma ve işkencenin de aralarında bulunduğu 7 suçlamadan 5’inde suçlu bulmuş ve ölüm cezası vermişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X