Bank of China yakında faaliyetlerine başlayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank of China’nın (BOC) yılbaşına kalmadan Türkiye’de faaliyetlerine başlayabileceğini ifade etti.

Bank of China yakında faaliyetlerine başlayacak

Akben, Bank of China’nın Başkan Yardımcısı ve heyeti ile görüşme yaptıklarını söyledi. 

Söz konusu banka ile iyi bir diyalog içerisinde olduklarını belirten Akben, bir bankanın kuruluş faaliyetlerinin birden oluşmadığını, ofis kiralamadan IT altyapısına kadar birçok süreç olduğunu hatırlattı. Bank of China’nın sürecin bir bölümünü tamamlamış durumda olduğunu ve az bir eksikleri kaldığına dikkat çeken Akben, ”Zannediyorum çok yakın zamanda, yılbaşına kalmadan Türkiye’de faaliyetlerine başlarlar. Bir aksilik, sorun görmüyoruz” dedi.

ÇİN TÜRKİYE’YE ÖNEM VERİYOR

Çin’in Türkiye’ye çok önem verdiğini vurgulayan Akben, Türkiye’de ICBC adında başka bir Çinli bankanın daha olduğunu anlattı. Bank of China’nın üst düzey yetkilileri ile önemli projeler üzerinde konuştuklarını dile getiren Akben, ”Türkiye’de enerji, köprü ve Kanal İstanbul gibi birçok önemli projemiz var. Bu önemli projelere kaynak temini açısından onlar da konunun üzerinde hassasiyetle duruyorlar. İpek Yolu Projesi’ni de önemsiyorlar. Bizleri sık sık oraya davet ediyorlar, kendilerini görmemizi istiyorlar” diye konuştu.

YENİ BANKALAR GELEBİLİR

Türkiye pazarına girmek isteyen yeni bankalar olup olmadığı ile ilgili de bilgi veren Akben, ”İçeride bir kamu bankamızın (Halk Katılım) daha bu konuyla ilgili çalışmaları var. Hazine ile birlikte o çalışmaları sonlandırmak üzereler. O şekilde yeni bir lisansımız olabilir. Artık sonlanmaya yakın, yılbaşına kadar sonlanır diye düşünüyoruz. Bunun yanında yurt dışında Körfez tarafındaki sermayenin ilgisi Türkiye’ye devam ediyor. Moodys’in etkisini orada görmüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X