Bankacıları perişan etti

Çin’de yıllarca biriktirdiği 780 bin dolar tutarındaki nemli ve küflü parayı bankaya getiren bir kişi, çalışanlara zor anlar yaşattı.

Bankacıları perişan etti

Bankacılar, saç kurutma makinesi kullanmak zorunda kalırken, para sayma makinesi de bozuldu.

Ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde bir kişi, sekiz torbaya doldurduğu 5 milyon yüen (yaklaşık 780 bin dolar) tutarındaki banknotlarla hesap açtırmak için bankaya başvurdu. Banka çalışanları, yıllarca istiflenen banknotların nemlenmesi ve küflenmesi nedeniyle banknotları birbirinden ayırmakta ve saymakta zorlandı. Bankacılar, paraları kurutmak için saç kurutma makinesi kullandı. Yedi saatten uzun süren sayma işlemi sırasında bir para sayma makinesi bozuldu.

İLK OLAY DEĞİL

Çin’de bozuk para biriktiren müşteriler de, daha önce de bankalara ve satıcılara zor anlar yaşatmıştı. Mayıs ayında Şanghay’da bir rahip, tapınak için su ısıtıcıları almış ve ödemeyi 200 bin madeni parayla yapmıştı. Mağaza elemanları, 716 kilogram ağırlığındaki bozuk paraları 13 saatte sayabilmişti. Haziran ayında da ülkenin doğusundaki Liaoning eyaletinde Gan adlı kişi, 680 bin yüen (302 bin dolar) değerindeki arabayı satın almak için 660 bin madeni para ve 1-5 yüanlık 20 bin banknot kullanmıştı. Şıngyang kentindeki araba galerisinde çalışan 10 kişinin, 4 ton ağırlığındaki bozuk paralarla banknotları sayması saatlerce sürmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X