Bankacılık sisteminde sorun yok

ATM’lerde ve sistemde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten BDDK Başkanı Akben, herhangi bir likidite problemiyle karşılaşılmadığının altını çizdi.

Bankacılık sisteminde sorun yok

Ankara ve İstanbul’daki askeri kalkışmanın ardından bir çok vatandaş ATM’lere akın etmiş ve uzun kuyruklar oluşturmuştu.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı açıklamada bir daha böyle bir olay yaşanmamasını temenni etti. Türkiye’nin böyle olumsuz şeylerle anılmasının herkesi derinden yaraladığını belirten Akben, ”Demokrasimiz böylelikle daha güçlü bir yapıya kavuşmuş oldu. Halkımızın ve milletimizin büyük desteği ile umarım bu tür problemler bir daha yaşanmaz” dedi. 

Bankacılık açısından bakıldığında sistemin tıkır tıkır çalıştığını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Akben, ‘Şu günlerde ATM’lerimizde, kredi kartlarımızda ya da sistemin herhangi bir noktasında sorunumuz yok. Sistemimiz normal, rutin çalışmasına devam ediyor. Endişe edecek, herhangi bir olumsuzluğa sevk edecek bir durum söz konusu değil’ diye konuştu.

MESAİ SAATLERİ AYNI

Bankaların normal faaliyetlerine aynı mesai saatlerinde devam edeceğini ifade eden Akben, internet bankacılığı ile bütün EFT sisteminin çalıştığının da altını çizdi. Başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) olmak üzere ekonomi ile ilgili diğer kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yaptıkları bilgisini veren Akben, herhangi bir sıkıntının olmadığına işaret etti.

LİKİDİTE PROBLEMİ YOK

Akben, olaylar cereyan ettiği sırada bile sektör açısından hiçbir problem yaşanmadığına dikkat çekerek, ‘Tabii endişeli olan bazı vatandaşlarımız ATM’lerden para çektiler. ATM’ler de bu talepleri karşıladı. Zaten herhangi bir likidite problemimiz yok” dedi. 

Yurt dışı bağlantılı bankaların da bir kısmı ile görüştüğünü bildiren Akben, onlara herhangi bir endişeye mahal olmadığını, sistemin çalıştığını, hükümet ile BDDK’nın görev başında olduğunu ifade ettiklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X