Bankada 9.5 saat süren kabus

Van’daki bir banka şubesine soygun amaçlı giren silahlı 2 kişi, kaçamayınca banka içindekileri rehin aldı.

Bankada 9.5 saat süren kabus

Van’da Veysel Yolcudağ, bir kamu bankasına silahlı soygun girişiminde bulunup içeride bulunanları rehin aldı. Rehine krizi tam 9.5 saat sürdü.

Van’da bir kamu bankası şubesine akşam saatlerinde gelen silahlı bir kişi soygun girişiminde bulundu.

Abdurranmah Gazi Mahallesi’nde, Erciş Yolu üzerindeki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi’ne saat 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu. Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı. 

Teslim olması için yapılan çağrıya, personeli rehin alan soyguncu direnişi sürdürürken, polis operasyon hazırlığına başladı.

BİRİ HAMİLE 2 REHİNE SERBEST

Van’da kamu bankasının girişimci ve işadamlarının hesaplarının bulunduğu Tuşba Şubesi’nde soygun girişiminde bulunan kişi, pompalı tüfekle bankaya girdi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını alan soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı banka şubesindeki soyguncuyu ikna çalışmaları sürüyor.

SOYGUNCUNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Van’da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında polisin çevrede önlem alması sonucu içeride bulunanları rehin alan soyguncunun 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ olduğu belirlendi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ’ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde memur olarak çalıştığı öğrenildi. 

500 BİN TL PARA VE BİR HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ’ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ’ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para alduğu ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi. 

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ’ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi. 

AMCANIN İKNA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Polisin ikna çabaları devam ederken, soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ’ın amcası Tayyar Yolcudağ da polis tarafından olay yerine çağrıldı. Tayyar Yolcudağ, tüm çabalara rağmen yeğnini ikna edemedi. 

REHINENIN YAKINI OLAY YERINE GELDI

Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli’nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Yerli, “İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz” dedi.

3 REHİNE SERBEST BIRAKILDI

Ayrıca Veysel Yerlidağ tarafından serbest bırakılan 3 rehine ise olay yerindeki ambulansta sağlık kontrolunden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı. Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da olay yerine gelerek gelişmeleri yerinde takip ediyor. Yönlendirme ve olay yerindeki çalışmaları Emniyet Müdürü Karaaslan tarafından yürütülürken, olay yerindeki bekleyiş ise sürüyor.

VAN’DAKİ REHİNE KRİZİ 8 SAAT’TİR SÜRÜYOR

Van’ın Abdurrahman Gazi Mahallesi Erciş Yolu üzerinde bulunan kamu bankasında 16.50’de başlayan rehine krizi yaklaşık 8 saattir sürüyor. Polisin ve olay yerine çağrılan bir yakınının çabalarına rağmen evli ve 3 çocuk babası olan Veysel Yolcudağ ikna edilemedi.

Bu arada, Yolcudağ’ın daha önce belirtilen Güvenlik İş Sendikası Van Şube eski başkanlığı görevi değil, Hak-İş’e bağlı Öz-İş Güvenlik Sendikası Van eski temsilciliği görevi yaptığı öğrenildi.

REHİNE KRİZİ SONA ERDİ

Van’da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sonra sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. İknacı polisin görüşmelerinden sonra saat 02.00 sıralarında bankaya ismi açıklanmayan bir avukat girdi. Yolcudağ ile bir süre görüşen avukat dışarı çıktıktan sonra bu kez olayı başından itibaren takip eden ve görevlileri yönlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bankaya girdi. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, soyguncu Yolcudağ ile birlikte bankada çıktı. Kurtarılan bankadaki 5 rehine, dışarıda kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü. 

Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Veysel Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Böylece saat 16.50’de başlayan rehine krizi sabaha karşı saat 02.15’te sona erdi. 

Bu arada, Hak-İş’e bağlı Öz-İş Sendikası’nın Van eski temsilciliği yapan Veysel Yolcudağ’ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN’DAN AÇIKLAMA

Van’da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sonra sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. Olayın ardından Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan konuyla açıklamalarda bulundu. 

Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Yolcudağ’ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan şöyle konuştu: 

“Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi. Ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3’ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum.” 

Gözaltına alınan Veysel Yolcudağ hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X