Bankalar Danıştay’ın kararına uymuyor

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, kredi kartıyla yapılan fatura ödemelerinden hesap işletim ücreti alınması konusunda Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen bankaların bu ücretleri almaya devam ettiğini söyledi.

Bankalar Danıştay’ın kararına uymuyor

Küçük, yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 3 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik’te bankaların sunduğu hangi hizmet veya işlemlerden ücret alacağının belirlendiğini anımsattı. Bir tüketici derneğinin, söz konusu yönetmeliği yargıya taşıdığını ve bazı ücretlerle ilgili yürütmenin durdurulması ve iptalini istendiğini ifade eden Küçük, şunları kaydetti: 

”Danıştay, ocak ayında tüketici derneğinin bu itirazını haklı görerek bankaların aldığı hesap işletim ücretinin haksız olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar, bankaların artık tüketicilerden hesap işletim ücreti alamayacağı anlamına geliyordu ancak Danıştay’ın bu kararına rağmen bankaların hala ücret aldığını, aldığı veya alacağı ücret oranını da müşterisiyle paylaştığını görüyoruz. Bankaların Danıştay’ın kararına rağmen işlem ücreti alması hukuksuzluktur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X