Bankalar Erdoğan’ın ‘faiz’ çağrısını bugün değerlendirecek

BDDK Başkanı Akben, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz oranları ile ilgili çağrısına ilişkin, “Bugün sektörde faaliyet gösteren en büyük bankaların yöneticileri ile yapacağımız toplantıda bunları da konuşup değerlendireceğiz.” dedi.

Bankalar Erdoğan’ın ‘faiz’ çağrısını bugün değerlendirecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut kredisi faiz oranlarının yıllık yüzde 9’a doğru çekilmesi çağrısına ilişkin, “Bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bugün sektörde faaliyet gösteren en büyük bankalar, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği yöneticileri ile yapacağımız toplantıda bunları da konuşup değerlendireceğiz.” dedi. 

 

Akben, sektörün kredi kartı taksit sayısının artırılması ve tüketici kredilerindeki vade süresinin uzaması beklentisine ilişkin, “Konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacağız. Çalıştıktan sonra bu konuyu hükümetin gündemine getireceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X