‘Baraj sadece bizim sorunumuz değil’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Baraj sadece bizim sorunumuz değil, Saadet Partisi de HÜDA-PAR da meclise gelsin. Baraj sorunu yaşayan partilerin önünü biz açacağız” dedi.

‘Baraj sadece bizim sorunumuz değil’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Turgut Özal Bulvarında partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, iç barışı sağlamanın önemine dikkat çekerek, siyasi ahlak çerçevesinde herkese eşit yaklaşmak zorunda olduklarını belirtti.

Bu topraklarda farklı siyasi parti ve görüşlerin bulunması gerektiğini vurgulayan Demirtaş,  “Her birimiz halkımıza kendimizi anlatacağız. Halk istediğini seçecek ve bu halkın sorunlarını onlar çözecek. Hiçbir siyasi parti ve siyasi görüş bizim düşmanımız değildir. Hiçbir siyasi parti de bize düşmanlık yapmaya kalkmasın. Çünkü düşmanlıktan çok çektik. Birbirimize düşmanca bakmaktan, yaklaşmaktan en çok halk zarar gördü” diye konuştu.

Demirtaş, iktidara geldiklerinde ilk yapacakları işin seçim barajını kaldırmak olacağını aktararak, bu sorunun HDP’nin dışındaki bazı partilerin de sorunu olduğunu ifade etti.

Bütün kesimlerin iradesine saygı duyacaklarını anlatan Demirtaş, “Baraj sadece bizim sorunumuz değil, Saadet Partisi de HÜDA-PAR da meclise gelsin. Baraj sorunu yaşayan partilerin önünü biz açacağız” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X