Barajları alarm veren Bursa’ya güzel haber

Kurak geçen yaz mevsimi nedeniyle Bursa’da barajlar alarm verirken, Meteoroloji’den güzel haber geldi. Eylül ayının son günlerini yaşadığımız şu günlerde Bursa’da hafta boyunca aralıklarla yağmur etkili olacak.

Barajları alarm veren Bursa’ya güzel haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuraklıkla mücadele eden Bursa için güncel hava tahminlerini paylaştı.

Son değerlendirmelere göre; Bursa’da etkili olan sağanak yağışın hafta boyunca aralıklarla etkisini göstermesi bekleniyor.

Rapora göre; sadece çarşamba ve perşembe günü yağışın beklenmediği kentte, hava sıcaklığı da 20-25 derecelerde seyredecek.

Bursa’da 5 günlük hava tahmini şöyle:

30 Eylül Salı: Sağanak Yağışlı, 13 / 20 °C
1 Ekim Çarşamba: Parçalı Bulutlu, 12 / 22 °C
2 Ekim Perşembe: Parçalı Bulutlu, 11 / 24 °C
3 Ekim Cuma: Gökgürültülü Sağanak Yağışlı, 15 / 25 °C
4 Ekim Cumartesi: Sağanak Yağışlı, 13 / 25 °C

BARAJLAR ALARM VERİYOR

BUSKİ’nin internet sitesindeki verilere göre; Bursa’daki barajlarda doluluk oranı da ortalama yüzde 2,33 seviyesine kadar düştü. Bu kritik tabloya dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’nın şu an 6 günlük suyu kalmış durumda. Eğer hiç yağmur yağmaz ve planlı su kesintisi yapılmazsa, 6 Ekim tarihinde barajlardaki su tamamen tükenmiş olacak” açıklamasında bulundu.

Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde bu gidişatın bir nebze olsun yavaşlayabileceğini ancak tasarrufun önemini koruduğunu hatırlatıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X