Barakfakih’e turizm hamlesi

Kestel’e bağlı Barakfakih’in turizmde gelişmesi için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, doğayla iç içe bisiklet turu düzenlerken, mahalle konağının da Gençlik Merkezi olarak faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

Barakfakih’e turizm hamlesi

Bursa’nın turizmden aldığı payı arttırmaya yönelik çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Kestel’e bağlı Barakfakih’in tarımsal faaliyetlerinin yanı sıra turizmde de gelişmesi adına yeni bir çalışmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Barakfakih Mahalle Konağı, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Gençlik Merkezi’ olarak faaliyetlerine başlıyor. Oluşturulan takvim doğrultusunda planlanan ilk etkinlik, Yeşil Pedal Bisiklet Derneği’nin katılımıyla gerçekleşti. Bursa’dan hareket eden 100 bisikletçi, Barakfakih’e kadar turizm için pedal çevirdi. Barakfakih Mahalle Konağı’na ulaşan sporcular, burada yapılan kahvaltının ardından Barakfakih’in doğal güzelliklerini keşfetmek üzere pedala bastı. Turun sonunda yeniden Barakfakih’e ulaşan doğaseverler, keyifli bir yolculukla yeniden Bursa’ya döndüler.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, Barakfakih’te 30 Ekim Pazar günü de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirecek. Kırsal alanların gelişimlerinin turizm ivmesi ile kalkınması adına planlamalar yapan ve organizasyonlar düzenleyen Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı 29 Ekim Cumartesi günü de Yerkapı Bursalı Şüca Okmeydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu (Ok Atışları) etkinliği gerçekleştirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X