Baran’ın öldüğü kazada kamyon sürücüsüne 4 yıl hapis

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 2 yıl önce Baran bebeğin öldüğü kazayla ilgili asli kusurlu bulunan kamyon sürücüsü 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Baran bebeğin amcasının oğlu olan otomobil sürücüsü ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Baran’ın öldüğü kazada kamyon sürücüsüne 4 yıl hapis

6 Ocak 2018’de Zonguldak-İstanbul kara yolunun Kandilli belde girişinde tali yoldan ana yola çıkan Abdulgani Gegez yönetimindeki kamyon, Ereğli yönüne giden Ayhan Turhan’ın kullandığı otomobile çarpmıştı.

Kazada, araçta bulunan Yaşar Turhan (37), Sevim Turhan (31), Rukiye Turhan (71) ve İlayda Turhan (10) yaralanmış, Yaşar ve Sevim Turhan çiftinin 11 aylık bebekleri Baran ise hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Abdülgani Gegez asli kusurlu, otomobil sürücüsü ve Baran bebeğin amcasının oğlu Ayhan Turhan ise tali kusurlu bulundu. Gegez ve Turhan hakkında ”taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan dava açıldı.

AKRABASINA DA CEZA VERİLDİ

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugünkü karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Abdülgani Gegez, Ayhan Turhan ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti, kazada asli kusurlu bulunan Abdülgani Gegez’i 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tali kusurlu bulunan Ayhan Turhan’ın ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X