Barınak kapılarını hayvan severlere açtı

Pandemi dolayısıyla bir süredir ziyarete kapalı olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile birlikte kapılarını yeniden hayvan severlere açtı. Barınağı ziyaret eden yüzlerce minik öğrenci, can dostlarıyla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Barınak kapılarını hayvan severlere açtı

 

‘Yaşayan her canlı değerlidir’ anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık amaçlı etkinlikler düzenledi. Pandemi döneminde vatandaşların sağlığının korunması amacıyla ziyaretlere kapatılan ve 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile birlikte kapılarını yeniden hayvan severlere açan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, can dostları ile birlikte yakından zaman geçirme fırsatı buldu. Can dostları ile bir araya gelmenin sevincini yaşayan öğrenciler, kedi ve köpeklere mama vererek onları sevdiler.

Öğretmenlerinin nezaretinde barınağı ziyaret eden öğrencilere, ilk olarak konferans salonunda Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ve burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Hayvan bakımı konusunda kısa film izleyen öğrenciler, hayvan sevgisi, hayvanlara davranış şekilleri, hayvan davranışları ve bakımı gibi pek çok konuda bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, ayrıca merak ettikleri hususlarda soru sorma imkanı buldu. Yapılan sunum ve bilgilendirmenin ardından barınaktaki tüm bölümleri gezen öğrenciler kedi ve köpekleri sevdi. Ziyaret sonunda yeniden konferans salonunda toplanan öğrenciler, barınağın sevimli sakinlerinden “Arya” isimli Labrador cinsi köpek ile bir araya gelme fırsatı buldu. İlk olarak köpek korkusu olan öğrencilerden başlanarak tüm çocukların sevimli can dostlarına dokunup sevmeleri sağlandı.

OSMANGAZİ’DE HERGÜN HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öğrencilere verdiği mesajda, Osmangazi Belediyesi olarak sadece bir gün değil yılın her günü hayvanları koruduklarını söyledi. Hayvan sahiplenmenin önemine de vurgu yapan Başkan Dündar, “Kedi veya köpekler petshoplarda zor şartlar altında satışa sunuluyor. Dükkanların vitrininde gördüğünüz o sevimli kedi ve köpekler, küçücük alana sıkıştırılmış şekilde aylarca satılmayı bekliyor. Petshoplardan alınan evcil hayvanlar, daha sonra çeşitli nedenlerle terk edilince zor bir yaşamla karşı karşıya geliyor. Osmangazi Belediyesi olarak hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza barınağımızdaki hayvanları ücretsiz olarak sahiplendiriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X