Barınmadan enerjiye uzanan serüvenin öyküsü: ‘Bursa’da Yapı Yaşam’

İlk insanlar, beslenme ve neslini sürdürme ihtiyacı dışında fazlaca bir şeye ihtiyaç duymuyorlardı. Taa ki avcı-toplayıcı dönemden yerleşik düzene, yeni bir hayat tarzına geçinceye kadar.

Barınmadan enerjiye uzanan serüvenin öyküsü: ‘Bursa’da Yapı Yaşam’

İşte, tarih öncesi o dönemden günümüze kadar insanın en temel ihtiyacı, beslenme ve üremenin yanında barınma olmuştur. Mağaralar, ağaç kovukları ve doğal sığınaklardan çıkan atalarımız, zamanla köyler, kasabalar, gelişmiş kentler kurup, bu kentlerde gökyüzüne metrelerce yükselen modern binalar/kuleler diktiler.

İnsanın uygarlaşma tarihinde en temel sorun olan barınma, modern yaşamda çeşitli biçimlere evrildi ve artık dünyanın birçok kentinde statü sembolüne dönüştü.  20. yüzyılın en büyük mimarlarından Le Corbusier’nin “Konut, içinde yaşamak için bir makinedir” sözü, bu dönüşümü özetler.

Sanayileşmeyle birlikte kentler hızla değişmeye başladı. Ne var ki, kentlere olan nüfus akımı ciddi sorunları da ortaya çıkardı. En başta hava kirliliği, pahalı ısınma, ulaşım ve elbette yapıların güvenli olup olmaması…

Ülkemizin hemen her bölgesi deprem riski ile karşı karşıya. Yaşadığımız kent Bursa, en riskli şehirler arasında ilk sırada ve bu durum acil önlemler almayı zorunlu kılıyor.

Elbet kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor; ne var ki bunlar hem çok yetersiz hem de gerçekten dönüşüme konu olması gereken yerler mi? İşte burada tam bir birliktelik yok.

Biz de bundan yola çıkarak, Bursalıların sağlıklı, konforlu, havası temiz, doğayla iç içe olabileceği yeni yaşam alanlarını içeren bir yayın hazırladık.

Bursa’da Yapı Yaşam adıyla hazırladığımız dergi; güneş, rüzgâr ve diğer enerji sektörlerinde faaliyet gösteren, inşaat, inşaat malzemeleri, müteahhitlik, mimarlık, iç mimarlık, ısıtma ve soğutma teknolojileri ile uğraşan kurumları kapsamaktadır.

Türkiye’nin en etkili şehir gazetesi olan OLAY’ın deneyimli ekibinin, şehrimizin uzman kişi ve kurumlarının da katkılarıyla hazırladığı dergimizde, başta enerji ve yapı olmak üzere çeşitli sektörlerde örnek çalışmalara imza atan firmaları, üretim modellerini, yeni fikirler geliştiren iş insanlarını tanıyacaksınız.

Bursa basınının en nitelikli isimleriyle hazırlanmakta olan Bursa’da Yapı Yaşam, özel bir kâğıda basılacak ve 28 Mayıs 2024 tarihinde okurlara sunulacaktır.

Bu özel çalışmada sizde yerinizi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Rezervasyonlarınız için;
Tel: 0 224 331 70 00
WhatsApp: 0 530 723 06 06
E-mail: [email protected]

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X