Barış için fidan diktiler

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri, 10 Ekim’de Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikti.

Barış için fidan diktiler

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Barış Mahallesi’nde oluşturulan Barış Ormanı’nde gerçekleştirilen etkinliği DİSK, KESK, TMMOB ve HDP de destek verdi. Fidan dikiminden önce konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Başkanı Serdar Esen, bu katliamın sürekli olarak unutturulmaya çalışılsa da demokrasi güçlerinin biririne daha da yaklaştığını söyledi. 

Bu katliamı unutmamak ve unuturmamak için bir Barış Ormanı oluşturmaya karar verdiklerini vurgulayan Esen, “Bugün dikeceğimiz fidanlar bahar geldiğinde yeşerirken, ülkemizde de umudun, demokrasinin ve barışın yeşereceğine inanıyoruz. En karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar. O yüzden hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan sürekli umudu büyütmek için çaba gösteriyoruz. Katliamda yitirdiklerimizin anılarını, dikeceğimiz fidanlarda yaşatacağız. Bu fidanlara vereceğimiz can suyu onların barış için verdikleri mücadele karşısında küçük bir teşekkür olacak” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X