Barış için koşuyorlar

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Bursaspor eski, Divan Onursal Başkanı Kadir Şankaya’nın da içinde bulunduğu Bursa heyeti ilgi odağı oluştururken, organizasyonda duygu dolu anlar

Barış için koşuyorlar

29. Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, dün İpsala Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Edirne’ye getirildi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) ile Türkiye Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü tarafından düzenlenen 29. Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım oldu.

BURSA HEYETİ TANIKLIK ETTİ

İpsala Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen törende, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ve Atletizm Federasyonu Temsilcisi Selahattin Yıldız hazır bulundu. Etkinliğe, Bursa’dan da katılım sağlandı. Batı Trakya’dan dönen Bursaspor eski Divan Onursal Başkanı Kadir Şankaya, Olay TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat ve BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş de tarihi ana tanıklık etti.

ŞANKAYA’YA BÜYÜK İLGİ

Başta Batı Trakyalı hemşerileri olmak üzere dostları ile hasret gideren Kadir Şankaya’ya katılımcıların büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Şankaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu topraklarda başlayan, oradan da Kurtuluş Savaşı’nın başladığı Samsun’a ve Anıtkabir’e kadar uzanacak koşunun anlamının çok büyük olduğunu belirterek, Batı Trakya ile anavatan Türkiye’yi birleştiren sınır kapısında böyle bir törene tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

150 BİN BATI TRAKYA TÜRK’Ü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan halk oyunları ile devam eden törende konuşan İpsala Kaymakamı Uysal, Mustafa Kemal’in Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği savaşın adı olduğunu söyledi. Türkiye’nin Gümülcine Konsolosu Ali Rıza Akıncı, suyun öte yakasında 150 bin Batı Trakya Türk’ünün selamını getirdiğini ifade ederken, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e son dönemde yapılan saldırıları sert bir dille eleştirdi. Konuşmaların ardından, Kaymakam Uysal’ın havaya ateş açmasıyla, toprağı Anıtkabir ve Samsun’a ulaştıracak atletler koşuya başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X