‘Barış’ için maket uçak, tank ve füzeler çiçeklerle süslendi

“Dünya Barış Günü” nedeniyle Beşiktaş’da Akaretler Yokuşu’nda “Barış için bir dal da sen uzat” adlı program düzenlendi.

‘Barış’ için maket uçak, tank ve füzeler çiçeklerle süslendi

Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar ile Hollanda, Amerika, İsviçre, Almanya, Japonya İstanbul Başkonsolosları, 3 semavi dinin temsilcisi, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BİNALAR ÇİÇEKLERLE BÜRÜNDÜ

Barış mesajlarının verildiği programda Şair Nedim ve Süleyman Seba Caddelerinin birleştikleri bölgede yer alan Akaretler Sıra Evleri çiçeklerle donatıldı. Binaların balkonlarından saksılarla canlı çiçekler sarkıtıldı. Alana konulan maket uçak, tank, füze ve asker postalları da çiçeklerle süslendi.

“ORTAK DEĞERLERİ BÜYÜTMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

“Beşiktaş, Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali”nin tanıtımının da yapıldığı programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, şunları söyledi:

“Özgürlükçü sosyal demokrasinin kalbinde demokrasi, özgürlük, barış ve doğa için insanı yüceltecek değerler için yapacağımız çok şey var. Her gün güneş aydınlanırken, barışa, özgürlüklere, cumhuriyetimize, demokrasimize, ülkemize, dünya insanlığına dair bir dertle uyanıyoruz aslında…

Bugünlerde başta Güneydoğumuzda ve sınırlarımızın ötesinde bütün dünyayı etkileyen çatışmaları savaşları yaşıyoruz. 

Biz Türkler, Milli Mücadeleyi büyük bir irade ortaya koyarak gerçekleştiren biz Türkler bunu yalnız yapmadık. Bu topraklarda yaşayan Kürtler, Gürcüler, Çerkezlerle birlikte yaptık. Bu topraklarda yaşayanların çoğunluğu Milli Mücadele’nin hep arkasında durdu. Biz o sayede o savaşı kazandık.

Türküyle, Kürdüyle, Abazasıyla, Gürcüsüyle,Ermenisiyle, Yahudisiyle ortak değerleri büyütmek için mücadele etmeliyiz.” 

Hazinedar’ın konuşmasının ardından da vatandaşlara canlı çiçek dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X