Barış için Manş’a kulaç atacaklar

Mudanyalı yüzücüler, dünyaya barış mesajları vermek için İngiltere’den yüzerek Manş Denizi’ni geçip Fransa kıyılarına ulaştıktan sonra tekrar İngiltere’ye dönmeyi planlıyor.

Barış için Manş’a kulaç atacaklar

ÖMER BİLİK

Geçtiğimiz yıllarda “Dünya Barış Rekoru”nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mudanya Belediyesi barış ve kardeşlik adına yeni bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Mudanya Belediyesi’nin sponsorluğunda milli yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı, Oğuz Çam ile Dursun Saru, İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçecekler. Milli ve master yüzücüler İngiltere’den yüzerek Manş Denizi’ni geçip Fransa kıyılarına ulaştıktan sonra tekrar İngiltere’ye dönüş yapacaklar. Etkinliği 24-36 saat gibi bir sürede tamamlamayı hedefleyen yüzücüler, bunu yapan ilk Türk isimler olmayı hedefliyorlar.  

BARIŞ MESAJLARI VERİLECEK

Yüzme etkinliğiyle tüm dünyaya barış mesajları vereceklerinin altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, “Bu etkinlik bir yarış değildir. Barış ve kardeşliği ne kadar önemsediğimizi ve sahip çıktığımızı göstermek adına yapılacak” dedi. Etkinliğin 24-36 saat arasında gerçekleşecek bir proje olduğunu belirten yüzücü Ayşin Oya Bekbay, “Sırayla denize girip çift yönlü olarak etkinliği gerçekleştireceğiz. 24 saatte bu etkinliğimizi tamamlamak istiyoruz. Barış için, Mudanya için, ülkemiz için bu etkinliği yapıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Taş Mektep Restorasyon töreninde Mudanyalı yüzücülerin yapmayı planladığı etkinliği açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X