Barış Pınarı Harekatı’ndan ilk kareler

Günlerdir hazırlıkları yapılan Fırat’ın doğusuna harekat, bugün öğle saatlerinde başladı. Barış Pınarı Harekatı’nın başlangıç noktaları Akçakale ve Ceylanpınar oldu.

Barış Pınarı Harekatı’ndan ilk kareler

Twitter’den açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatıldığını duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, harekatla ilgili fotoğraf paylaştı. Bakanlık, “Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlamıştır” açıklaması yaptı. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X