Barış Yardımcı: Gerçekçi olalım takviye şart

“Şuan iyi durumdayız dersem yalan söylemiş olurum” diyen Timsah’ın yeni transferi, “İyi çalışıyoruz, başkanımızın da söylediği gibi yapılacak transferlerle şimdilik uzak olduğumuz ilk 5 hedefine oynarız” ifadelerini kullandı.

Barış Yardımcı: Gerçekçi olalım takviye şart

Bursaspor’un bu sezon ki ilk transferi Barış Yardımcı’yla biraraya geldik Avusturya’da… Eski hocaları Faruk Korkmaz ve Tahsin Tam kendisinden övgüyle bahsetmiş acaba Barış özellikleriyle ilgili ne söyledi? 

Bursaspor sezona hazır mı, taraftarla ilgili düşünceleri, hedefleri ve bir çok konuyu konuştuk. Tüm gerçekliğiyle sorularımızı yanıtladı ve ortaya bu güzel röportaj çıktı…

TARAFTARIYLA MEŞHUR

Bursaspor’un taraftarıyla meşhur bir takım olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan 25 yaşındaki sağ bek, “Bildiğim bir şehirdi. Bursaspor’u tercih ettiğim için de mutluyum. Taraftarların beni cezbettiğini söyleyebilirim. Onlarla karşılaşmak için sabırsızlanıyorum. Beni isteyen 6-7 takım vardı. En son 2 ciddi teklifte kaldık. İyi ki de buraya gelmişim” dedi.

O PSİKOLOJİYİ BİLİRİM

Geçen sezon Gaziantepspor’la ligden düştüklerini anımsatan Barış, “Bursaspor da çok kötü bir süreç yaşadı. O psikolojinin ne demek olduğunu iyi bilirim. Çöküş başladığı zaman engel olamıyorsunuz, eliniz ayağınız titriyor, top almak istemiyorsunuz hatta atabileceğiniz rahat bir golü bile kaçırabiliyorsunuz. Bursa’da bir de taraftar baskısı vardı. Oyuncu arkadaşlarımın neler yaşadıklarını hissedebiliyorum” ifadelerini kullandı. 

HEDEF BELLİ AMA

Takımın durumuyla ilgili en gerçekçi yorumu Barış Yardımcı yaptı… “Şu an iyi durumdayız dersem yalan söylemiş olurum” diyerek söze giren genç oyuncu, şöyle devam etti: “Antrenman olarak iyi gidiyoruz ama başkanımızın söylediği gibi takviyeler lazım. Gidecekler, gelecekler, uyum süreci olacak. Onları erkenden halledip lige başlamak lazım. Bursaspor’un hedefi her zaman ilk 5 olmalı fakat şuan onu yakalayacak durumda değiliz.”

REKABET OLMALI

Takım içinde rekabetten yana olduğunu belirten 25 yaşındaki futbolcu, “Bir bölgenin 2-3 oyuncusu olması performans açısından olumlu. Benim olduğum bölgede, benden daha iyi olmalı ki, rekabet edelim. Türk oyuncularda genelde, 3-5 maç oynayınca -formayı garantiledim kimse alamaz- rahatlaması oluyor. Arkanda biri olacak ki, seni tetiklesin. Sadece benim oynadığım yer değil her bölge için geçerli bu” ifadelerini kullandı. 

ÇABUK VE GÜÇLÜ

Kendisini “Çabuk ve güçlü” olarak gören Barış Yardımcı, şunları söyledi: “Aslında bu iş biraz mental. Kafan rahat olacak. 25 yaşındayım oynadığım kulüplerdeki hocalarım hep aynı şeyi söyledi bana; futbolu düşün. geçen sezon son 10 haftada 5-6 gol attırdım. Çalıştığım bütün hocalarla aram iyidir. Kafam şu an rahat. Bursaspor taraftarını merak ediyorum. Hepsi futbolu biliyor. Başka taraftara benzemez.”

ÇOK MERAK EDİYORUM

“Sonuç kötü olsa da ortaya bir mücadele koyuyorsan arkanda dururlar. Hakikatten onları, stadın atmosferini çok merak ediyorum. Hepsini sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. Paul le Guen de çok kariyerli bir teknik adam. Lyon’u şampiyon efsane bir hoca. Futbolcularla diyaloğu da çok iyi. Hatta benimle daha da iyi. İdmanlarda görüyorsunuzdur. İnşallah taraftarlarımıza güzel günler yaşatırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X