Barışa bomba

Ukrayna’nın Harkov kentinde, ülkenin birliğini desteklemek için yapılan ‘barış yürüyüşü’nde meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Bu arada hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasında esir değişimi yapıldı.

Barışa bomba

Ateşkesin sallantıda olduğu Ukrayna’da, hükümet kontrolündeki Harkov kentinde düzenlenen barış yürüyüşü sırasında patlama olduğu ve 3 kişinin öldüğü bildirildi. Ülkenin birliğini desteklemek için yapılan eylemde meydana gelen patlamada 10 kişi yaralandı.

Henüz nedeni bilinmeyen patlamanın mitinge katılan eylemcilerin şehir merkezine yürümek için toplandıkları sırada meydana geldiği belirtildi. Harkov Savcılığı patlamayla ilgili ‘Patlama bir terör eylemiydi. 

Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olayın ayrıntılarını araştırıyoruz’ açıklamasını yaptı. 

Görgü tanıkları ise yürüyüş için bir araya geldikleri sırada yoldan geçen bir araçtan el bombası fırlatıldığını iddia etti.

ESİR DEĞİŞİMİ

Bu arada Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılarla, hükümet güçleri

arasında karşılıklı olarak esir değişimi yapıldı. 

Karşılıklı değişiminin ardından 52 ayrılıkçı ve 139 Ukrayna askeri serbest bırakıldı.

Minsk anlaşmasına göre, 15 Şubat’ta ateşkes sürecinin başlamasının ardından, tarafların karşılıklı olarak tüm esirleri serbest bırakması öngörülüyordu.

KERRY UYARDI

ABD Dışişleri Bakan John Kerry ise hala taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Rusya’ya ilave yaptırım tehdidinde bulundu. 

Kerry, ‘Şu ana kadar Rusya ve ayrılıkçılar sadece bir kaç bölgede taahhütlerini yerine getirdi. Bu kabul edilemez, bunu sürdürürlerse, sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırlar ve zaten kötü durumdaki ekonomileri daha fazla sıkıntıya düşer’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X