‘Barışın zirvesi Mudanya’da olmalı’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın sesini tüm dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.Türkyılmaz, “Barışın zirvesi de Mudanya da yapılmalı” dedi.

‘Barışın zirvesi Mudanya’da olmalı’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 11 Ekim’de 93. yılı kutlanacak Mudanya Mütarekesi etkinliklerini bu yıl daha büyük ve kapsamlı gerçekleştirmek için harekete geçirdiklerini belirterek, “Mudanya barışın ve kardeşliğin başkenti. Ekonominin zirvesi Davos’ta yapılıyorsa barışın zirvesi de Mudanya da yapılmalı” dedi.  

ULUSLARARASI ETKİNLİK

Olay Medya’yı ağırlayan Başkan Türkyılmaz, mütareke etkinlikleri için gerekli görüşmelerin başladığını ifade etti. Türkyılmaz, ilk görüşmeyi  ABD Büyükelçiliği ile yaptıklarını, önümüzdeki günlerde de İngiltere, İtalya, Fransa, Yunanistan büyükelçileri ile görüşeceklerinin altını çizdi. 

Mütareke etkinliği ile Mudanya’nın sesisini bütün dünyaya duyurmak istediklerini vurgulayan Türkyılmaz, “Eski Sovyetler Birliği’nin Devlet Başkanı Gorbaçov, ABD’den eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Mudanya Mütarekesi’ni imzalayan generallerin torunları ve Yunanistan’dan Başbakanı Aleksis Çiprasın ile bizim Dışişleri Bakanımızın katılımıyla barışın zirvesini Mudanya’da yapmak istiyoruz” diye konuştu. 

 

AĞAÇLARLA ATATÜRK SÜLİETİ

Ayrıca 180 dönüm alan üzerinde oluşturacakları Barış ve Özgürlük Ormanı’nda Atatürk Sülieti oluşturacaklarını kaydeden Türkyılmaz, 31 Mayıs’ta ağaç dikmeye başlayacaklarını bildirdi. Ortaya çıktığında Atatürk sülietinin 8-10 bin fitten görüleceğinin altını çizen Türkyılmaz, “Gözlerine denk gelen yere masmavi havuzlar yapılacak. Işıklandırma ile beraber mükemmel bir görüntü oluşacak. Bu ormanda  herkes bir ağaç dikecek. İnsanların, hem dikili ağaçları olacak, hem de böylesine manevi bir projede katkıları olacak. Atatürkümüz Mudanya ve dünya var oldukça orada var olacak. Bu ormanda piknik alanları, kafeteryalar, yürüyüş ve spor alanları, çocuk oyun alanları, otopark, köylülerin kendi ürettiği ürünlerin yer alacağı bir köylü pazarı olacak” dedi. 

PLAJLAR ÜCRETSİZ

Mudanya’ya 30 yılda yapılamayan hizmeti 1 yılda yaptıklarını ifade eden Türkyılmaz, “Her alana yetişmeye çalışıyoruz. Biz halkın belediyesini kurduk. Halka ait tüm alanları halka geri kazandırıyoruz. Plajlarımızı halka açtık ve hem iyileştirdik hem geliştirdik. Yaz sezonunun başlamasıyla Güzelyalı ve Altıntaş dahil olmak üzere Mudanya’nın bütün sahil kesimi vatandaşlara en iyi hizmeti verecek. Bütün plajlar ücretsiz halk plajı olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X