Barışmak istiyoruz

Mavi Marmara olayının ardından kopma noktasına gelen Türkiye-İsrail ilişkilerin normalleşmesi yönünde yürütülen çabaları şimdiye dek ağırdan alan Tel Aviv’in tutumunda önemli değişiklik var.

Barışmak istiyoruz

Kudüs’te bir araya geldiği bir grup Türk gazeteciye  açıklamalarda bulunan İsrail’in en üst düzey diplomatı, Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, Türkiye ile İsrail’in tarihi ve stratejik bağları olduğunu belirtti. 

Dore Gold, bugün bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle iki ülkenin çıkarlarının hızlı bir şekilde örtüştüğünü vurguladı. İsraillilerin, Türkiye’ye karşı derin bir yakınlık hissettiğini söyleyen Gold, iki ülkenin ilişkileri normalleştirmek için diplomatik kanallar aracılığıyla doğrudan temasta olduğunu vurgulayarak,’Bu süreci iki ülkenin liderleri tamamlayacaktır’ dedi.

Bölgede yaşanan gelişmelerin iki ülkenin yakın işbirliğini gerektirdiğini vurgulayan İsrailli yetkili, İran’ın başta Suriye ile Irak olmak üzere bölgede yayılmacı bir rol oynamasının Türkiye ve İsrail’in çıkarlarına aykırı olduğunu savundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X