Bartholomeos Mudanya’yı gezdi

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberinde İstanbul’daki çeşitli Rum okullarından 98 öğretmen ve öğrenci, Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’deki tarihi kiliseleri ve tarihi binaları dolaşarak bilgi aldı.

Bartholomeos Mudanya’yı gezdi

ÖMER BİLİK

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bursa Metropolitanı Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, İstanbul Zoğrafyon, Zapyon ve Fener Lise’lerinden 98 öğretmen ve öğrenci Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’deki eski kilise ve tarihi binaları gezdi. Bartholomeos ve beraberindekiler ilk olarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. 

Bartholomeos ziyarette başkanla bir süre sohbet etti. Bartholomeos, ‘Mudanya’da olmaktan çok mutluyum. Geçenlerde Çipras’ı ziyaret ettim. Çok samimi bir ortam vardı. Bizi çok güzel karşıladı. Kendisi tam bir barış adamı’ dedi. Bunun üzerine Başkan Türkyılmaz, ‘Mudanya, barışın başkentidir. Kendisini Mudanya’ya davet etmeyi düşünüyorum’ dedi. Bartholomeos ise, ‘Çipras’ı davet edin hemen gelir’ diye cevap verdi.

SOKAKTA DOLAŞTI

İstanbul’dan gelen heyet daha sonra Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ni gezdi. Mütareke Evi Müzesi önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından Giritli Mahallesi dolaşıldı. Daha sonra Kumyaka Baş Melekler Kilisesi’ni ziyaret eden Bartholomeos, restorasyonunu bekleyen kilise hakkında bilgi aldı. 

Bursa Metropolitanı Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis, gerekli girişimlerin yapılıp Anıtlar Kurulu’ndan onay beklediklerini kaydetti. Heyet son olarak Tirilye’de Kemerli Kilise’yi gezip ardından Dündarevi, Yemekhane ve Eski Manastır’ı ziyaret ettikten sonra İstanbul’a döndü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X