Barzani Şengal’de

Permerge’nin gerçekleştirdiği büyük operasyonla 10 bin Ezidi’nin mahsur kaldığı Şengal Dağı’ndaki IŞİD kuşatmasının tamamen kırıldığı bildirildi.

Barzani Şengal’de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Şengal Dağı’ndaki Peşmerge ve Ezidileri ziyaret etti. Peşmerge komutanlarıyla bir araya gelerek son durum hakkında bilgi alan Barzani, daha sonra dağın tepesinde düzenlediği basın toplantısında, Sincar Dağı üzerindeki IŞİD kuşatmasının tamamen kırıldığını belirterek, ‘Şengal Dağı’nın tepesinde Kürdistan halkına müjdeyi veriyorum. Herkesten önce Ezidi kardeşlerimi kutluyorum. Bu tarihi bir zaferdir’ dedi. 

Şengal’e yakın tüm bölgelerin kontrolleri altında olduğunu ifade eden Barzani, Musul’u özgürleştirmek için merkezi Irak hükümetine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Barzani, “Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, beni arayarak Peşmergelerin ortaya koyduğu kahramanlık için tebriklerini iletti” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X