Başakşehir sahadan çekildi… Devler Ligi’nde ırkçılık skandalı! Maç bu akşam oynanacak…

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo’ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu. Irkçı söylemler nedeniyle M.Başakşehir sahadan çekildi. Başakşehir Başkanı Gümüşdağ UEFA’nın aldığı kararla ırkçı söylemlerde bulunan 4. hakemin görevden alındığını açıkladı. Gümüşdağ, “4 hakemin de değişimiyle maç bugün 20.55’te kaldığı yerden oynanacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şiddetle kınıyor, UEFA’nın gerekli adımı atacağına inanıyorum” dedi.

Başakşehir sahadan çekildi… Devler Ligi’nde ırkçılık skandalı! Maç bu akşam oynanacak…

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo’ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu. Irkçı söylemler nedeniyle M.Başakşehir sahadan çekildi. Başakşehir Başkanı Gümüşdağ UEFA’nın aldığı kararla ırkçı söylemlerde bulunan 4. hakemin görevden alındığını açıkladı. Gümüşdağ, “4 hakemin de değişimiyle maç bugün 20.55’te kaldığı yerden oynanacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şiddetle kınıyor, UEFA’nın gerekli adımı atacağına inanıyorum” dedi.

Paris Saint-Germain ile Başakşehir’in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6’ncı ve son maçında 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulundu.

Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıktı. Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı. Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti.

“HAKEM MAÇA ÇIKARSA SAHADA OLMAYACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, “4. hakem çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız.” açıklamasında bulundu.

UEFA 4. HAKEMİ GÖREVDEN ALDI

UEFA, 4. hakemi ırkçı söylemleri nedeniyle görevden aldı.

BAŞAKŞEHİR KAFİLESİ OTELE DÖNDÜ

Başakşehir, sahaya çıkmama kararı alarak, otele dönüyor.

BAŞAKŞEHİR’DEN PAYLAŞIM

Medipol Başakşehir sosyal medya hesabından “IRKÇILIĞA HAYIR, SAYGI” mesajı paylaşıldı.

https://twitter.com/ibfk2014/status/1336407284029730818?s=20

BAŞAKŞEHİR’DEN İKİNCİ PAYLAŞIM

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRKÇILIĞA VE AYRIMCILIĞA KAYITSIZ ŞARTSIZ KARŞIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, “Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo’ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız.”mesajını paylaştı.

ANKARA’DAN DESTEK MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop:

“Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Başakşehir futbol takımımızın Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yönelik, maçın 4. Hakemi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Sebastian Costantin Coltescu’nun ırkçı ifadelerini kınıyor, her alanda bu ayrımcılığı lanetliyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“No to racism, Respect”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

“Irkçılık tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur! Bu onurlu duruşunuzda yanınızdayız”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu:

“Irkçılık insanlık suçudur! Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: 

“İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü’nün onurlu duruşunu destekliyoruz. NO TO RACISM!”

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: 

“Irkçılık bir hastalıktır”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank:

“Irkçılık ve ayrımcılık virüsünü” tüm sahalardan temizlemenin bir insanlık görevi olduğunu kaydederek, “İnsanlık onuruna yakışır bir tavır sergileyen temsilcimiz Başakşehir’in arkasındayız.”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan:

“NO TO RACISM Yanınızdayız!”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

“Yanınızdayız!”

KULÜPLERDEN BAŞAKŞEHİR’E DESTEK

Süper Lig ve 1.Lig kulüpleri Paris Saint-Germain maçında ırkçılık yaşayan Medipol Başakşehir için destek paylaşımları bulundu.

UEFA YÖNETİM KURULU ÜYESİ YARDIMCI: HAKEMLİK HAYATI BİTTİ

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, yaptığı açıklamada, “Dördüncü hakemin Webo’yu ‘Negro’ diye çağırması kabul edilir bir durum değil. Başakşehir, tepki göstermekte haklı. Hiç onaylamadığımız gelişmeler. Irkçılık, UEFA’nın da üzerinde durduğu bir durum. Maalesef yaşanmaması gerekiyordu ama yaşandı. Ancak maç birazdan başlayacak. Önemli olan maçın başlaması” diye konuştu.

Coltescu’nun hakemlik hayatının biteceğini aktaran Servet Yardımcı, “Kesinlikle kabul edilemez bir gelişme. Bunun bir mazereti olamaz. Dördüncü hakemin yaptığı halt etmek. Dolayısıyla o hakemlik hayatını bitirdi. UEFA’nın da onaylamadığı, kabul edilemez bir gelişme oldu. Hakemler gerekli cezayı alacaklar. Bizler de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

TFF’DEN AÇIKLAMA

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir’in, PSG ile deplasmanda oynadığı mücadelenin 4. hakemi tarafından Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya olan ırkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır.

Olayın yaşandığı andan itibaren TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ile TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı, ayrıca TFF yetkilileri, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ ve UEFA yetkilileri ile temasa geçmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yanında olacaktır.

Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X