‘Başarı beklerken hayal kırıklığı yaşadık’

Bölücü terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ‘Bahoz Ahmet’ kod adlı terörist, PKK’nın, güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktiklerle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

‘Başarı beklerken hayal kırıklığı yaşadık’

Bölücü terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan “Bahoz Ahmet” kod adlı terörist, Suriye’deki sokak çatışmalarından elde edilen tecrübeyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) karşısında başarı bekleyen PKK’nın, güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktiklerle hayal kırıklığına uğradığını itiraf etti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Bahoz Ahmet” kod adlı terörist, bölücü terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olmasının ardından önemli itiraflarda bulunan terörist, şunları kaydetti:

“Örgüt çözüm süreci boyunca yapılan hazırlıklar ve Suriye’de elde edilen sokak çatışması tecrübesiyle TSK karşısında başarı bekliyordu ama güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktikler hayal kırıklığına yol açtı. İnsansız hava araçlarının (İHA) bölgeyi sürekli gözetlemesi ve Hava Kuvvetlerinin bombardımanı örgütün hareket imkanını ortadan kaldırdı.”

Çözüm Süreci’nde doçka mevzileri inşa edildi

Şırnak’ta 2014 yılında jeneratörle çalışan hiltilerle tünel şeklinde 4 adet doçka (ağır makineli silah) mevzisi inşa ettiklerini itiraf eden terörist, “Doçka mevzileri için kayalardan hiltilerle delik açılıp patlayıcıyla genişletilerek tünel oluşturuluyor. Tünelin derinliği 20-25 metre civarında oluyor. Tünelin içi zikzak şeklinde oluyor ve inip çıkmak için basamaklar bulunuyor. En üst bölümü 2 metre derinliğinde oluyor. Böylece, bir saldırı durumunda doçkanın üst bölümü görülmemesi için aşağıya alınıyor ve bombalanma durumunda basınçtan etkilenmemesi amaçlanıyor” dedi.

Van’ın Çatak ilçesinde yaklaşık 1,5 ay önce karakola yapılan saldırıda “Yılmaz Botan” kod adlı teröristin öldürüldüğünü belirten terör örgütü üyesi, bu teröristin cenazesinin daha önceki 66 terörist gibi Kato bölgesindeki Kurtay Feraşin’e gömüldüğünü anlattı.

“Halkın yanımızda durmadığını gördük”

Bölücü terör örgütünün bir ilçedeki gençlik yapılanmasına 200 pompalı tüfek, kaleşnikof ve fişek dağıttığını ifade eden terörist, şu bilgileri verdi:

“Bu silahlar genelde örgütün o ilçede kendilerine karşı gelen ailelerin zorla boşalttıkları evlerinde toplandı. Halkın yanımızda durmadığını gördük. Açılan hendek ve kurulan barikatlar en çok oradaki insanları rahatsız etti ve örgüte tepkiler arttı. Hatta kaçan bazı ailelerin, mahallelerindeki silah depolarının krokisini çizip polise, askere verdiğini öğrendik.”

“İşadamından kar payının yüzde 10’u isteniyordu”

PKK/KCK’nın “vergilendirme” adıyla ve yardım olarak Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde para topladığını anlatan “Bahoz Ahmet” kod adlı terörist, şunları söyledi:

“Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye kaçakçılık yapan kişilerden de önemli miktarda malzeme ve para temin ediliyor. Bölgedeki işadamlarından, kazandıklarının yüzde 10’luk dilimi vergi olarak alınır. İşadamlarından alınacak vergiler için gün ve saat belirleniyor. Bu sürede vergi ödenmez ise kesilen cezayla vergi iki katına çıkarılıyor. Örgüt kendisi için uygun olmadığını değerlendirdiği projelerin yapılmasına engel olmak için firmaların iş makinelerini ve araçlarını yakıyor ve bölgeden uzaklaşmasını hedefliyor. Örgütün kestiği cezayı ödemeyen işadamlarına bölgede iş yaptırılmaz. Yıldırmak ve yıpratmak için her şey yapılır ve bölgeden el çekmesi amaçlanır. Ayrıca bölgedeki göçerlerden de toplamda yıllık 600 bin lira vergi alınır. Vergi ödemesi yapılmazsa cezai işlemi uygulanıyor ve vergi miktarı iki katına çıkarılıyordu.”

“YDG-H’nin PKK ile bağlantısı yok diye de etrafta yayın”

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak’ın Silvan’da şehit edilmesinin ardından bölücü terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları da güvenlik güçlerinin takibine takıldı.

Söz konusu telsiz konuşması şu şekilde gerçekleşti:

“Merkez telsiz: Bu uzman çavuşu arkadaşlar mı (PKK’lı teröristler) yoksa gençler mi (YDG-H) vurdu?

Silvan telsiz: Hayır, arkadaşlar (PKK’lı teröristler) vurdu.

Merkez telsiz: Üstlenmeyin. YDG-H’nin üstüne kalacak tedbirleri alın. YDG-H’nin PKK ile bağlantısı yok diye de etrafta yayın.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X