Başarı ödüllendi

2013-2014 eğitim-öğretim yılındaki sportif organizasyonlarda toplam 216 altın madalya kazanan 199 sporcunun yanı sıra 32 beden eğitimi öğretmeni plaketle ödüllendirildi.

Başarı ödüllendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında düzenlenen Okullararası Türkiye müsabakalarında şampiyon olan sporcuların yanısıra başarıda emeği bulunan beden eğitimi öğretmenleri ödüllendirildi. BTSO Oğuz Kağan Köksal Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen törende Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcuları kutlayan Vali Münir Karaloğlu, ülkenin geleceği için genç nüfusun iyi eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerken, “Onun için gençler sizlere güveniyoruz. Bu ülkenin geleceğini siz oluşturacaksınız” dedi.

BURSA’YA YAKIŞIYOR

Gençlerin spor yapmalarını çok önemsediklerini de belirten Vali Karaloğlu,  “Bursa’da okul sporlarına geçen eğitim-öğretim yılında 50 binin üzerinde çocuğumuz katılmış. Bu sayı olarak baktığınızda İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinciyiz, ama öğrenci sayısına oranlarsanız Bursa Türkiye’de birincidir. Bursa’ya bu yakışıyor” dedi. 2013-2014 yılında okul sporlarına 562 okuldan 2 bin 281 takımın katıldığını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, çoklu branşta 50 bin 919 sporcuya ulaşan Bursa’da 14 okulun takım halinde, 22 sporcunun da ferdi olarak şampiyon olduğunu söyledi.

MADDİ DESTEK VERİYORUZ

Bursa’nın Türkiye şampiyonalarında toplam 382 madalya kazandığını ifade eden İl Müdürü Şahin, Okul Sporları ve okulların sporun temelini teşkil ettiğini vurguladı. Okul Sporlarına katılan sporculara maddi destek de verdiklerini hatırlatan İl Müdürü Şahin, “Sadece geçen yıl yaklaşık 1 milyon 235 bin TL gibi büyük bir rakamı okullarımıza harcırah vererek, okul takımlarımızın şampiyonalarda en başarılı şekilde yarışmaları için önemli bir maddi destek sağlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

Törene Vali Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Milli Eğitim İl Müdürü Veli Sarıkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şevket Barca, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve sporcular katıldı.

Törenin sonunda toplam 216 altın madalya kazanan 199 sporcu ve 32 beden eğitimi öğretmenine plaket verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X