Başbakan Davutoğlu Almanya’ya gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Almanya’nın başkenti Berlin’e ziyarette bulunacak.

Başbakan Davutoğlu Almanya’ya gidiyor

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, Berlin programı kapsamında Türkiye-Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümetlerarası İstişarelerinin ilk toplantısına katılacak.

Hükümetlerarası istişarelerde ikili ilişkiler kapsamlı şekilde gözden geçirilecek, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Ziyarette, ekonomi, yatırımlar, dış politika, savunma, göç yönetimi ve terörizmle mücadele alanlarında mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi ve yeni işbirliği alanlarının tespiti konularında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Bir yıl önce kararlaştırıldı

Türkiye-Almanya Hükümetlerarası İstişare mekanizması, Başbakan Davutoğlu’nun 11-12 Ocak 2015 tarihlerinde Berlin’i, Alman mevkidaşı Angela Merkel’in de 18 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’u ziyaretlerinde varılan mutabakat uyarınca tesis edilmiş, ilk toplantının Ocak 2016’da Berlin’de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X