‘Başbakan Davutoğlu bugünü tam istirahatle geçirecek’

Bursa’da Ak Parti’nin yarın ki 5. Olağan İl Kongresine katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, hastalığı sebebi ile kongreye katılamayacağı bildirildi.

‘Başbakan Davutoğlu bugünü tam istirahatle geçirecek’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Dün gece, saat 04.00’e kadar Başbakanımızın çalışmaları devam etmiş ancak birkaç günden beri devam eden bir şiddetli öksürük, solunum sıkıntısı; doktorların tavsiyesiyle kesin istirahat etmesi gerektiği söylenmiş. Bu gerekçeyle katılması gereken Karabük İl Kongresi’ne Sayın Başbakanımız katılmıyorlar” dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin her yerinde yoğun kış şartlarının hakim olduğunu ifade ederek, olağanüstü bir sıkıntı yaşamadan bu koşulların atlatıldığını söyledi.

Allah’tan, Türkiye’yi ve bütün insanlığı afetlerden koruması dileğinde bulunan Arınç, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Bursa ve Yalova’da partisinin il kongrelerinin yapılmasının planlandığını hatırlattı.

Arınç, kentteki bilboardlarda ve bugüne kadar basına yaptıkları bildirilerde, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde üçüncü kez Bursa’ya geleceğini duyurduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Aslında sabah bir gelişme oldu. Onları da sizinle paylaşmak isterim. Dün gece, saat 04.00’e kadar Başbakanımızın çalışmaları devam etmiş ancak birkaç günden beri devam eden bir şiddetli öksürük, solunum sıkıntısı; doktorların tavsiyesiyle kesin istirahat etmesi gerektiği söylenmiş. Bu gerekçeyle katılması gereken Karabük İl Kongresi’ne Sayın Başbakanımız katılmıyorlar. Onun yerine bakan arkadaşlarımız yoldalar. Kendileriyle de görüştüm, biraz sonra Karabük’teki il kongresini inşallah onlar yapacaklar. Benim aldığım bilgi, inşallah bugünü tam istirahatle geçirip yarın Bursa’ya gelecekleri şeklinde. Biz kendisine ‘Yalova Kongresi’ne katılmasalar da olur, o kongreyi bizler yapalım ama Bursa Kongresi’ne gelirse, hepimiz özlemle bekliyoruz’ diye haber gönderdik.”

“Her şeyin başı sağlık”

Davutoğlu’nun Bursa’ya gelmek istediğini aktaran Arınç, kentteki kongreye katılmasını beklediklerini anlattı. Arınç, şunları kaydetti:

“Kendilerine Allah’tan şifalar diliyorum. Pazar günü de Antalya ve Isparta il kongreleri vardı, onu takiben de Almanya’ya Sayın Merkel’in davetlisi olarak gideceklerdi. O programa ilişkin henüz bir kesinlik yok. Umarım ki yarın bizim kongremize katılır, tekrar istirahat eder, pazar günü de belki kongrelere katılmadan veya kendisini çok iyi hissediyorsa katılarak Isparta’dan doğrudan Almanya ziyaretini gerçekleştirir. Öncelikle Sayın Başbakanımıza buradan selamlarımızı ve geçmiş olsun ziyaretlerimizi iletmiş olalım. Gerçekten çok yorucu bir çalışmanın içerisinde, ekonomi çalışmaları, iç güvenlik, dış güvenlik çalışmaları, yurtdışı, yurtiçi ziyaretler, kongreler, toplantılar. Dün takip ettiyseniz, aile ve dinamik nüfus konusunda uzun bir görüşme yaptı, daha sonra Genelkurmayımızda iki saati aşan bir brifing oldu. Akşam da gece geç vakte kadar Genel Merkez’de kongreler ve il kongrelerine yönelik bazı çalışmaları yaptığı ifade edildi.

Umarım ki kongremizi Başbakanımızla birlikte yapacağız ama her şeyin başı sağlık, buna da kapıyı aralamamız lazım. Kendimi onun yerine koyuyorum ve ona göre düşünüyorum. ŞüphesizBursa’ya mutlaka gelmesini, bizlerle birlikte olmasını arzu ederiz ancak aksi olursa da biz buradayız. İnşallah kongremizi birlikte yaparız ve onun eksikliğini de hissettirmemeye çalışırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X