Başbakan Davutoğlu seçim vaadleri için tarih verdi

Başbakan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu seçim vaadleri için tarih verdi

Başbakan Davutoğlu, “Yüzde 49,5 oy aldık ve çok güçlü bir kamuoyu desteği, bir halk desteğiyle şu anda önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Ama emin olunuz ki bize oy versin vermesin, yüzde 100’ün, 78 milyonun hükümeti olarak bu bilinçle hareket edeceğiz. Bize oy vermemiş dahi olsa, hatta en aykırı görüşlerle bize karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye Avrupalı bir millettir”

Türkiye’nin bir Avrupa halkı olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Türkiye Avrupalı bir millettir ve Avrupa’nın kaderi Türkiye olmaksızın yazılamaz. Bu noktada, Türkiye’nin Avrupa’ya dışarıdan bir çevre ülkesi olarak katılacağını düşünenler yanılıyorlar” şeklinde konuştu. 

“İş adamlarımızın zararlarını telafi edecek adımları atarız”

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırım kararıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, “Şunu iş dünyamıza bir teminat olarak ifade etmek isterim, bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse, telafi edecek tedbirlerimiz şimdiden hazırdır. İş adamlarımızın bütün zararları konusunda telafi edici ne tür adımların atılması gerekiyorsa da planladık ve gereken adımları atarız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X