Başbakan müjdeyi verdi!

Başbakan Davutoğlu, seçim kampanyası kapsamında partisinin Edirne’de düzenlediği mitingde konuştu.

Başbakan müjdeyi verdi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara verilen doğum yardımını anımsatarak, eskiden para ödenmediği için kadınların rehin alındığını, bebeklerin hastanelerde tutulduğunu söyledi.

Evleneceklere çeyiz hesabı ile yapılacak yardımlara ve burs artışlarına değinen Başbakan Davutoğlu, gelecek dönemde bütün bu sosyal yardımları daha da geliştirerek sürdüreceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşeron işçilerden bahsettiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bilmiyor ki biz geçen sene taşeron işçilerle ilgili bütün yasal tedbirleri aldık. Asıl işte çalışanların haklarını taşerona da tanıdık, ancak seçim sonrasında yapacağımız ilk iş, asıl iş ile yardımcı işi ayırıp, taşeronların sorunlarını kökten çözmek olacak. Ama bakın Kılıçdaroğlu’nun zavallı durumuna. Bugünlerde CHP Genel Merkezi’nin önünde birileri protesto yapıyor. CHP yönetimindeki Sarıyer Belediyesinde hakkı yenen taşeron işçiler CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da protesto ediyorlar. Kendi belediyesindeki taşeron sorununu çözmeyen birisi, Türkiye’nin sorununu çözebilir mi? Buna emanet tevdi edilir mi? Güvenilebilir mi? ‘Bana 4 yıl verin’ diyor. Allah aşkına 4 dakika verir misiniz? Neden ‘4 yıl’ diyor? Aynen SSK’da olduğu gibi baktı ki milletin hazinesi dolu, biz bereketlendirdik, 4 yıl içinde gelecek, bu hazineyi boşaltıp, gidecek. Biz bunu kolay toplamadık. Edirneli çiftçimizin, işçimizin, iş adamımızın, 81 vilayetteki vatandaşlarımızın emeğiyle inşa ettik yeni Türkiye’yi. Bırakır mıyız?”

“Kılıçdaroğlu yeni yeni uyanıyor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklileri istismar etmeye çalıştığını belirten Ahmet Davutoğlu, göreve geldiklerinde SSK emeklisinin en düşüğünün 257 lira, şimdi ise bin 77 lira aldığını, Bağ-Kur tarım emeklisinin eline 66 lira, şimdi ise 816 lira geçtiğini kaydetti.

Davutoğlu, “Bütün emeklilerimiz için en az 4, 5, 10 misline kadar artış sağladık ama 2 ay önce 100 TL seyyanen zam verdik. Bu, 12 ayda bin 200 lira demek. Bir emeklinin maaşı 800 lira ise 1,5 ek maaş demek. Zaten biz bunu 1 Temmuz’dan itibaren emeklilerimize vermeye başlıyoruz, Kılıçdaroğlu yeni yeni uyanıyor. Seçim sorasında da geride kalan, bin 100 liranın üzerinde alan emeklilerimizle ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Ne emeklimizi, ne çiftçimizi, ne işçimizi ne de esnafımızı enflasyon ya da ekonomik krizler karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X