Başbakan Yardımcısı: ‘Reform hükümeti olacağız’

Başbakan Yardımcısı Elvan, bu dönemin mega projelerin tamamlandığı, yeni projelerin başlatıldığı bir dönem olacağını belirterek, “64. Hükümetimiz bir reform hükümeti olacak” dedi.

Başbakan Yardımcısı: ‘Reform hükümeti olacağız’

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, “Bu dönem 13 yılda elde ettiğimiz demokratik, ekonomik, sosyal kazanımlarımızın daha güçleneceği, reformlarımızın gerçekleştirildiği, büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır” dedi.

 

Elvan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini söyledi. 

 

AK Parti hükümetleri döneminde üst-orta gelir grubuna yükselttikleri Türkiye’yi, yüksek gelir grubundaki ülkeler arasına sokmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığına dikkati çeken Elvan, “64. Hükümetimiz bir reform hükümeti olacaktır” diye konuştu. 

 

Yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu dile getiren Elvan, “Bu dönem 13 yılda elde ettiğimiz demokratik, ekonomik, sosyal kazanımlarımızın daha güçleneceği, reformlarımızın gerçekleştirildiği, büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır” ifadesini kullandı.

 

Lütfi Elvan, Türkiye ekonomisinin son 13 yılda aldığı mesafenin tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından takdirle karşılandığını belirterek, “Şu an geldiğimiz noktayı çok daha ileri seviyelere taşımak için orta ve uzun vadede yapısal reformların hızla hayata geçirilmesi, Türkiye’nin gerek potansiyel büyümesinin artırılması gerekse kırılganlıklarının azaltılması açısından son derece önem arz etmektedir” dedi. 

 

Türkiye’nin üretken kapasitesini ve uluslararası rekabet gücünü artırmayı, dışa bağımlılığı azaltmayı, tasarruf oranlarını yükseltmeyi ve artan tasarrufları daha üretken alanlara yönlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Elvan, “Yüksek ve istikrarlı büyümeye yönelik temel stratejimiz özel sektör öncülüğünde ve rekabetçi üretim yapımızın geliştirilmesidir. Verimlilik artışı, sanayileşme sürecinin güçlendirilmesi bu stratejimizin temel yapı taşlarını oluşturmaktadır” diye konuştu.

 

Ekonomiyi büyütürken aynı zamanda istihdam dostu bir büyümeyi de hedeflediklerini dile getiren Elvan, istihdamın sadece ekonomik gösterge değil, ekonomik büyümenin sosyal refaha yansımasının temel alanı kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. “İş gücü piyasasının daha etkin işlediği bir ortamda işsizliğin kalıcı bir şekilde düşük oranlara indirilmesi hedeflenmektedir” diyen Elvan, bu kapsamda Türkiye’de kadın girişimciliğinin geliştirilmesinin yanı sıra genç girişimciliği ve istihdamı özendirici programların daha fazla geliştirileceğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X