Başbakan Yıldırım: Fetömatik diye bir alet yok

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz cuma günü milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik mesajlar öne çıktı. 15 Temmuz sonrasını anlatan Başbakan Yıldırım, “Her yerden bu FETÖ’cüleri temizlemek zorundayız ama Fetömatik di

Başbakan Yıldırım: Fetömatik diye bir alet yok

Başbakan Binali Yıldırım AK Partili milletvekilleriyle yaptığı toplantıda kamuda FETÖ’cü temizliğinin zorluğunu, “Elimizde Fetömatik diye bir alet yok” dedi. 

Geçtiğimiz cuma günü yapılan toplantının perde arkası ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre Başbakan Yıldırım toplantıda, “AK Parti içinde FETÖ’cüler var ama temizlenmiyor algısı yaratılıyor, bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Bu bir tuzak” dedi

Başbakan Yıldırım, “Her yerden FETÖ’cüleri temizlemek zorundayız. Bunu yaparken elbette bazı yanlışlıklar olacak ama Fetömatik diye bir alet yok. Temizlik yapalım ama oyuna da gelmeyelim. Bu konuda acımasız olacağız. Burada düşülecek zaaf mücadeleye zarar verir” şeklinde konuştu. 

Başbakan Yıldırım milletvekillerinden seçim bölgelerinde bu çalışmaları anlatmasını istedi

“FETÖ AK Parti zamanında büyüdü” eleştirilerine de yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, “Ne zaman büyüdüğü ortada, AK Parti geldiğinde zaten belli noktaya erişmişlerdi” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde Balyoz ve Ergenekon davalarında kumpas iddiaları da vardı.

Başbakan Yıldırım, “Ergenekon, Balyoz sapına kadar vardı ama FETÖ tarafından sulandırıldı” ifadesini kullandı. 

“MUSUL”U YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ” 

AK Partili milletvekilleri Başbakan Yıldırım’a Ankara-Bağdat hattında yükselen tansiyon ve Musul operasyonu da soruldu. Başbakan Binali Yıldırım, “Yakından takip ediyoruz. Ani ve tehlikeli gelişmeler her an olabilir, teyakkuz halindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X