Başbakan Yıldırım: Terör dünyanın meselesidir

Başbakan Yıldırım, “Terörün dini yok, milleti yok, kitabı yok, kutsalı yok. Dolayısıyla bu, Türkiye’nin mücadelesi değil, insanlığın mücadelesi, dünyanın meselesi.” dedi.

Başbakan Yıldırım: Terör dünyanın meselesidir

Başbakan Binali Yıldırım, Eyüp Sultan Camisi’nde kıldığı bayram namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Herkese iyi bayramlar dileyen Yıldırım, “Ramazan Bayramı’nın ilk günündeyiz. Eyüp Sultan Hazretleri’nin huzurundayız. Bütün milletimin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Özellikle bu bayramda kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz inşallah daim olsun dileklerimi Cenab-ı Mevlamdan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Terörle mücadele insanlığın mücadelesidir”

Bayramların, dargınlıkların sona erdiği, kucaklaşmanın, kardeşliğin doruğa erdiği güzel günler olduğunu vurgulayan Yıldırım, terör sorununa değinerek, şunları aktardı:

“Sınırlarımızda, yurdumuzun dört bir köşesinde gece-gündüz demeden bu vatanın bekçileri, polislerimiz, askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, korucularımız bizim huzurumuz için, milletimizin huzuru için canlarını ortaya koyuyorlar. Şehit oluyorlar. Şehitlerimize bu mübarek günde Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bu mücadele devam edecek. Bu, Türkiye’nin gelecek mücadelesi, istiklal mücadelesi, beka mücadelesidir. Evelallah milletimiz müsterih olsun. Terörü, Türkiye’nin gündeminde en alt sıralara getirmek için elimizden geleni yapacağız. Terör, dini yok, milleti yok, kitabı yok, kutsalı yok. Bugün İstanbul’da, yarın Londra’da, daha dün akşam mukaddes topraklarda Medine’de masum insanların canına kastetti. Dolayısıyla bu, Türkiye’nin mücadelesi değil, insanlığın mücadelesi, dünyanın meselesi, onun için birlikte, hep birlikte bu mücadeleyi yapmamız gerekir. Ben bir kez daha milletimin bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Nice bayramlara sağlık, sıhhat, birlik, beraberlik içinde ulaşmamızı Mevlamdan niyaz ediyorum.”

Bu arada, Başbakan Yıldırım, Eyüp Sultan’a eşi Semiha Yıldırım ile geldi. 

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, burada bayram namazı kıldı. Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla da bayramlaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X