Başbakan`a açık çağrı

DOSAB`ın kurmayı planladığı termik santrale karşı çıkan Termik Santrale Hayır Platformu üyeleri, dün Panayır Mahallesi`nde vatandaşlarla birlikte düzenledikleri toplantıda, bugün Bursa`da olacak Başbakan Ahmet Davutoğlu`na seslerine kulak vermesi çağrısın

Başbakan`a açık çağrı
AYKUT GÜNGÖR
 
Platform üyeleri, DOSAB yönetiminin ve kendilerinin Başbakan Davutoğlu’ndan konuyu görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu belirterek, görüşmeme ihtimaline karşın bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini söylediler.
 
DAVUTOĞLU’NU ETKİLEMEYE ÇALIŞACAKLAR…
 
Toplantıda, kentin ortasına termik santral kurulmasına asla izin vermeyeceklerini anlatan DOĞADER Başkanı Murat Demir, protesto değil, bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Demir “Bugün burada protesto eylemi yapmıyoruz. Bildiğiniz gibi sayın Başbakan Bursa’ya gelecek, DOSAB termik santral lobisinin sayın Başbakanla görüşme randevusu var. Bizim de var. Muhtemelen biz görüşemeyebiliriz. Termik santral lobisinin sayın Başbakanı etkileme çabası olacak. Çünkü Bursa’da bir avuç sanayiciden başka kimse buna destek vermiyor. Bu nedenle bizler bu projeyi istemediğimizi ve neden istemediğimizi sayın Başbakanı buradan bir bilgilendirme eylemi gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
DOSAB’ta faliyet gösteren işletmelerin büyük çoğunluğunun Bursa halkı gibi termik santrale karşı olduğunu anlatan platform üyesi Durmuş Berk de, bir elin sayısını geçmeyen ve sadece kendi çıkarını düşünen 3-4 işadamı için bütün Bursa’nın zehirlenmek istediğini vurguladı. Platforma destek veren 100’den fazla kurumun ve Bursa halkının itirazına rağmen DOSAB yönetiminin ısrarcı tutumunun devam ettiğini belirten Berk, çevre sakinleri, sivil toplum örgütleri ve Bursalıların kentin göbeğinde termik santrale asla izin vermeyeceğini ifade etti. Başbakan’ın halkın sesine kulak vermesini isteyen mahalle sakinleri de, termik santralin sadece DOSAB çevresindeki mahallelere değil bütün Bursa’ya zarar vereceğini anlattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X