Başbakanın savcısı

Malezya’da Başsavcı Muhammed Apandi Ali, Başbakan Nejib Razak’ı uzun süredir devam eden yolsuzluk iddialarından akladı ve Razak’ın banka hesabında gönderilen 681 milyon doların Suudi Kraliyet Ailesi’nden gelen ‘hediye’ olduğunu söyledi.

Başbakanın savcısı

Başsavcı ‘Yasadışı yollardan yapılan bir ödeme olduğuna dair kanıtlar bulunmadığına ikna oldum. Kanıtlar ödemenin başbakanlık makamında bir şeyler yapması için verilen bir ‘rüşvet ya da ödül’ olmadığını gösteriyor’ dedi. Razak’ın hesabındaki söz konusu paranın devletin sahip olduğu yatırım fonu 1MDP’den geldiği iddia ediliyordu. Başbakan Razak, suçlamaları reddetmiş ancak iddialar nedeniyle istifa etme baskısı altına girmişti. 

Malezya’da son genel seçimler Mayıs 2013’te yapılmış ve Necib Razak o zamana kadarki en düşük oy oranıyla da olsa yeniden seçilmişti. Başsavcı Razak’ın olayla bağlantılı diğer üç soruşturmadan da aklandığını ve başka bir adım atılmayacağını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X