‘Başbakanlık çağrıma Bahçeli’den yanıt gelmedi’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, birlikte kuracakları koalisyonda MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yaptığı başbakanlık önerisiyle ilgili olarak “Türkiye’nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım” dedi.

‘Başbakanlık çağrıma Bahçeli’den yanıt gelmedi’

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’den henüz yanıt gelmediğini de ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki makamından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Kocatepe Camisi’ndeki cenaze namazına katılmak üzere ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye başbakanlık konusunda yaptığı çağrıyla ilgili olarak, “Çağrı yaptık. Dolayısıyla söylenecek fazla bir şey yok” diyen Kılıçdaroğlu, “Öncelik Türkiye’dir. Türkiye’nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli’den bir yanıt geldi mi?” sorusuna ise “Hayır, henüz daha bir şey gelmedi” karşılığını verdi.

Meclis Başkanlığı seçim sürecisinin başlayacağı hatırlatılarak, CHP’nin adayının belli olup olmadığının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Hayır” dedi.

“AZINLIK HÜKÜMETİ SON SEÇENEK”

Kılıçdaroğlu, CHP’nin ilkelerini 14 madde halinde açıkladığını hatırlatarak, “Diğer siyasal partiler de ilkelerini açıklarlar, sonra bakarız hangi partilerin ilkeleri birbiriyle benzeşiyor veya yakın, oturur onlar kendi aralarında konuşurlar ve hükümet kurarlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, azınlık hükümetine ilişkin soru üzerine de “Azınlık hükümetinin son seçenek olması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X