Başbakanlık’tan görüşmeyle ilgili açıklama geldi

Başbakanlık, Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinde terör eylemlerinin kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun topyekun lanetlenmesi gerektiğinin altı çizildiğini bildirdi.

Başbakanlık’tan görüşmeyle ilgili açıklama geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinden sonra Başbakanlık Basın Müşavirliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ankara’da dün gerçekleşen terör eylemi sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mecliste grubu bulunan iki partinin genel başkanına yaptığı çağrıya olumlu yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 15.00’te Çankaya Köşkü’nde bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. 

Açıklamada, “Görüşmede menfur terör saldırısının halkımızı derinden üzüntüye sevk ettiği bir kez daha vurgulanarak terör eylemlerinin kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun topyekun lanetlenmesi gerektiğinin altı çizilmiştir” ifadesi kullanıldı.

“Ülkemizi ve milletimizi hedef alan, demokrasimize ve huzurumuza kasteden terör eylemlerine karşı ortak bir duruş geliştirmenin önemi ele alınarak terörle ve teröristle mücadelenin hukuk içinde, kararlılıkla ve çok boyutlu olarak sürmesinin gerekliliği vurgulanmıştır” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş, terör eyleminin tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hukuk önünde hesap vermesi için yapılan çalışmaların ivedilikle sonuca ulaşmasının önemi kaydedilmiştir.

Bu çerçevede bundan sonraki süreçte gelişmelerle ilgili yakın diyalog ve bilgi alışverişi içinde olunması kararlaştırılmıştır.

Milletimizi topyekun büyük bir acıya sevk eden bu hain saldırı karşısında tüm partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve medyanın sorumlu ve yapıcı bir dayanışma içinde olması gerektiği kanaati paylaşılarak, yaşanan menfur hadiselerin demokrasimize ve seçim güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmaması gerektiği ifade edilmiştir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı üzerine gerçekleşen görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X